İTİKAFÇILAR

İTİKAFÇILAR

GÜNLERİNİ İBADETLE GEÇİRİYOR?

Ramazan ayının son 10 gününde gece - gündüz bir camide kapanıp ibadetle geçiren vatandaşların itikaf süreci sürüyor? İlimizde İl Müftülüğünce itikaf merkezi olarak belirlenen camilerde bir araya gelen bir grup Müslüman, Ramazan´ın son 10 gününde itikafa girerek, kendilerini ibadete verdiler?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan ayının önemli sünnetlerinden itikaf ibadetini yerine getirmek isteyenler için Türkiye genelinde 9 bin 364 camiyi hazırladı. İlimizde de 5´i merkez ilçelerde toplam 97 camide itikafa girme izni verildi? Peygamberimiz Hz. Muhammed´in sünnetlerinden biri olan´ itikaf´ ibadetini yerine getirmeye çalışan ilimiz sakinleri İl Müftülüğünce belirlenen camilere kapanıp itikafa girdi. Gecelerini ibadetle, gündüzlerini ise dinlenmeyle geçiren vatandaşlar, peygamber efendimizin sünneti üzerine hareket ederek gece  gündüz ibadet ediyorlar ve sadece abdest almak için dışarı çıkıyorlar?

Kayseri´de ki itikaf merkezlerinden biri olan Hacı Kılıç Camii´nde de yaklaşık 55 vatandaş, peygamber efendimizin unutulmaya yüz tutmuş sünnetini canlandırmak ve yaygınlaştırmak maksadı ile itikafa girdiler?

İtikaf sürecinde Ramazan ayının son 10 gününde Kadir Gecesi´ni arayan vatandaşlar, gecelerini dua ve ibadetle geçirirken, gündüz vakitlerinde ise dinleniyor. Öğle vaktine kadar uyuyarak dinlenen vatandaşlar, öğle namazını kıldıktan sonra da çeşitli ibadetlerle günlerini geçiriyorlar?

İtikafa katılan emekli öğretmen Hayati Kaya peygamber efendimizin kuvvetli sünnetlerinden bir olan itikafı canlandırmak adına hayata on gün arar vererek itikaf´a girdiğini dile getirerek "İnsanın nefsi ile mücadelesi için çok önemli bir ibadet olan itikafa ilk kez katıldım ve daha önce katılmadığıma pişmanım. Burada ibadet yapıyoruz. Kur´an-ı Kerim okuyoruz ve geceleri de belirli ibadetlerimizi yapıyoruz. İtikaf, Peygamber efendimizin sünnetidir. Biz de Peygamber efendimizin sünnetini yapmaya çalışıyoruz. Sabahla öğle arası, bir de ikindi vaktinde dinleniyoruz? ifadesini kullandı?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor