İSTİKLAL MARŞI`NIN KABULÜNÜN 93. YILI

İSTİKLAL MARŞI`NIN KABULÜNÜN 93. YILI

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, ``Milli Marşımız, vatanın birlik ve beraberliğini, bağımsızlığını anlatıyor`` dedi.

İstiklal Marşı`nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilişinin 93`üncü yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yapan Ali Yavuz, ``Öncelikle görev için yola çıkan ve Kırşehir`de geçirdikleri kaza sonucu şehit olan 4 polisimize Allah`tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum`` diye konuştu.
Milli şair Mehmet Akif Ersoy`un şehitlere ve bağımsızlığa hitaben Milli Marşı yazdığını söyleyen Yavuz, ``Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy`a Allah`tan rahmet diliyorum. Mehmet Akif Ersoy`un yazdığı şiir, Meclis tarafından okutulmuş, yasa çıkarılmıştır. Milli Marşımız her şeyi anlatıyor, vatanın birlik ve beraberliğini anlatıyor, bağımsızlığımızı anlatıyor. Her kelimenin ayrı bir anlamı var. Bundan dolayı da milli şairimize ne kadar dua etsek azdır. Çünkü milli marşımız yazılalı 93 yıl oldu ama yeni yazılmış gibi okunduğu anda insana bir heyecan veriyor. Vatan sevgisini ortaya çıkarıyor. Bundan dolayı da milli şairimize dua ediyoruz, yattığı yer cennet olsun`` ifadelerini kullandı.
Dernek Başkanı Ali Yavuz, ``Bu vatan bizim, bu vatanın birlik ve beraberliğini koruması için de birilerinin bir şey yapması gerekiyordu, bunu da Mehmet Akif Ersoy yapmıştır. Mehmet Akif Ersoy, hiçbir savaşa katılmamış ama ülkemiz ve vatanımız için her bölgede hizmet etmiştir. Şiirini para karşılığı satmamıştır. Vatan borcu diyerek yazdığı marşı devletimize hibe etmiştir. Marş karşılığı verilen ücreti bile kabul etmemiştir. Böyle bir şair, hiçbir yerde, hiçbir ülkeye nasip olmamıştır. Osmanlının son zamanlarında ülkemizi karıştırmak isteyen şer güçler, boş durmuyor. Şimdi de ülkemizi karıştırmak için çalışıyorlar. İçerimizde taşeronluk yapanlar, vatan hainleri var. Bu vatan hainleri, ülkemizi karıştırmak istiyorlar, Türk milleti huzursuz ediliyor. Ama biz millet olarak, şehit aileleri ve gaziler olarak bu vatana bedel ödedik. Bayrağımız rengini şehitlerin kanından aldı. Bu bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır, minarelerimizden ezan sesi dinmeyecektir. Biz Türk milleti olarak her zaman için ülkemizi karıştırmak isteyenlere karşı dimdik ayakta duracağız. Bizim gidecek başka yerimiz, ülkemiz yok. Bu ülke bizim ülkemiz. Karıştırmak isteyenlere en güzel cevabı verip ülkemizi huzura kavuşturmamız lazım`` diye konuştu.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da