İSTİKLAL MARŞI BAĞIMSIZLIĞIN İLANDIR

İSTİKLAL MARŞI BAĞIMSIZLIĞIN İLANDIR

İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99. Yıldönümü vesilesi ile başta Vali Şehmus Günaydın olmak üzere belediyeler, üniversiteler, odalar ve kamu kurum kuruluş temsilcilerinden kutlama mesajları yayı

VALİ ŞEHMUS GÜNAYDIN:

MİLLETİMİZ SONSUZA DEK BAĞIMSIZ YAŞAYACAKTIR

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümünde yaptığı açıklamasında, "İstiklal Marşımızda, en güzel ifadesini bulan birlik, beraberlik, bağımsızlık gibi ortak değerlerle, gelecek için çalışmaya devam eden milletimiz, sonsuza dek bağımsız olarak yaşayacaktır" dedi.

Vali Günaydın, "Kahraman Milletimizin bağımsızlığımız ve bayrağımız uğruna verdiği, tarihte emsali olmayan kurtuluş mücadelemizi destanlaştıran, bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz" ifadesinde bulundu.

"Milletimizin büyük bir inançla vermiş olduğu istiklal mücadelesini, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımız, tarihten silinmek istenen milletimizin uyanışını, dirilişini, ne geçmişte, ne de gelecekte, esarete asla boyun eğmediğinin, eğmeyeceğinin tüm dünyaya ilan edilişinin ifadesidir" diyen Vali Günaydın, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Mehmet Akif Ersoy, içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bildiği için İstiklal Marşı'mızla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, azimle, inançla, büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. İstiklal Marşımızda, en güzel ifadesini bulan birlik, beraberlik, bağımsızlık gibi ortak değerlerle, gelecek için çalışmaya devam eden milletimiz, sonsuza dek bağımsız olarak yaşayacaktır. Bağımsızlığımızın ebedi sembolü olan İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 99. yıl dönümünde başta Kurtuluş Savaşımızın Baş Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cennet vatanımız uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi, rahmet ve minnetle yâd ediyorum, hayatta olan gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum."

 

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN 12 MART MESAJI

ÜSTADI VE TÜM ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nün 99. yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

Milli Mücadele döneminde Türk halkının hislerine tercüman olan Milli Şair’imiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 99. yıldönümünü kutlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kurtuluş Savaşı’nda tüm yokluklara rağmen yedi düvele karşı milletimizin göstermiş olduğu kahramanlığı, milli ve manevi duygularımızı coştururcasına kaleme alarak İstiklal Marşı’nı yazan Mehmet Akif Ersoy, bize ve tüm dünyaya çok önemli mesajlar vermiştir. Aziz milletimiz için bir bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı'mız, bu topraklar üzerinde ilelebet baki kalacak olan devletimizin destansı hikayesini anlatan, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan kurucu bir metindir. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla milli marşımızın yazarı üstad Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN TOK:

İSTİKLAL MARŞI, YAŞANMIŞ BİR KAHRAMANLIK VE KURTULUŞ DESTANIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İstiklal Marşı’nın TBMM’de milli marş olarak kabul edilmesinin üzerinden 99 yıl geçtiğini belirten Başkan Tok, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türklüğü yok etmek isteyen emperyalist güçler ve onların maşalarına karşı, yiğitçe bir mücadeleyle karşı koyan kahraman ordumuza, armağan edilen bu marş; dünya durdukça gür bir sesle okunmaya devam edecektir. İstiklal Marşı, yalnızca ordumuza moral vermek amacıyla yazılmış olan bir şiir değildir. Her mısrasında muhteşem bir maneviyatı barındıran bu marş; bir milletin binlerce yıllık öyküsünü de sırtında taşımaktadır. Her satırı milli ruhun yansımalarıyla bezeli olan İstiklal Marşı, bütün dünyaya verilmiş bir ihtarı da simgelemektedir. Bu ihtar Türk Milleti’nin asla esir alınamayacağının ve Türk vatanının asla teslim edilemeyeceğinin haykırışıdır. İstiklal Marşı her Türk’ün gönlünde ve dilinde ebed müddet yaşayacak ve o milli ruh, Allah’ın izniyle ruhumuzda her daim canlılığını muhafaza edecektir. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımızın olduğu bugünlerde, İstiklal Marşımızı anlamak milletimiz için çok büyük faydalar doğuracaktır. İstiklâl Marşımız, büyük Türk Milleti’nin, niteliksiz, basiretsiz ve teslimiyetçi yöneticilerin elinde yok olmaya doğru yol aldığı bir dönemin yaşanmış bir kahramanlık ve kurtuluş destanıdır. İstiklâl Marşımız, vatanın ve milletin bekası ve mutluluğu için ölümü göze almış milli kahramanların insanüstü bir mücadele ile Türk Milleti’ni ayağa kaldırma stratejisinin zafer tacıdır. İstiklâl Marşımız, yalnızca günün manevi ikliminden etkilenmiş bir sanatçının hissiyatı değil, tarihin derinliklerinden gelen ve sonsuz bir geleceğe uzanan büyük Türk Milleti’nin bağımsızlık ve hürriyet beyannamesidir. İstiklâl Marşımız, milletimizin cephelerde kahramanca savaştığı bir dönemde, zaferle sonuçlanacak milli yükselişin sembolü olmakla kalmamış, beraberinde onu anlayabilmiş vicdanlarda Türk Milleti’nin geleceğine de ışık tutmuştur.”

 

CHP KAYSERİ İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER’İN BASIN AÇIKLAMASI

ESARETİ KABUL ETMEYEN BİR MİLLETİZ

CHP İl Başkanı Ümit Özer, İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Özer, ‘Türk Milleti asla esareti kabul etmez’ dedi.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şöyle konuştu:

“Birinci Dünya Savaşı’nın ardından emperyalizmin ahtapot kollarıyla sardığı Anadolu’da, zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyi olmayan Anadolu halkı, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde önce millet olmayı, sonra da asla esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Tüm mazlum milletlere ilham olan Kurtuluş Savaşımızın en güzel ifadesi ise 12 Mart 1921'de Birinci TBMM tarafından “İstiklâl Marşı” olarak kabul edilen Mehmet Akif Ersoy’un dizeleridir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” demiştir.

 

ERÜ REKTÖRÜ ÇALIŞ’TAN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 99. YILDÖNÜMÜ MESAJI

ÖZGÜRLÜĞÜ ÖLÜMSÜZLEŞTİREN AKİF’İ ANIYORUZ

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Çalış, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İstiklal Marşı’mızın ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.  İstiklalimizin sembolü olan Milli Marşımız, Aziz Milletimizin bağımsızlığını ve millet olarak kenetlenme duygularını perçinleyen eşsiz bir şaheserdir. Ülkemizi parçalamaya çalışan hain güçlere, her zaman meydanlarda tek yürek olarak hep bir ağızdan seslendiğimiz, İstiklal Marşımız, bağımsızlık ve özgürlüğümüzü ölümsüzleştiren ve başta gençlerimiz olmak üzere hepimizin ufkunu kapsayıcı asil bir değerimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, vatanımız için canını feda eden tüm şehitlerimizin Ruhları şad ve mekânları cennet olsun.”

 

KAYÜ REKTÖRÜ KARAMUSTAFA:

HER MISRADA AYRI BİR MANA VAR

Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, İstiklal Marşı’nın milli marşımız olarak kabulünün 99. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında İstiklal Marşımızın ülkemizin bağımsızlık mücadelesinin ve egemenliğinin en büyük simgesi olduğuna dikkat çeken Rektör Karamustafa, milli marşımızın her mısrası ve her kıtasının duygu yüklü olduğunu ve ayrı bir mana taşıdığını ifade etti.

Rektör Karamustafa’nın mesajı şöyle:

“12 Mart 2020 İstiklal Marşımızın TBMM’de milli marşı olarak kabulünün 99. yıldönümüdür. Her törende her programda göğsümüzü gererek büyük bir coşkuyla, onurla, şerefle ve övünçle okuduğumuz milli marşımız, aslında milli mücadelemizin, istiklal savaşımızın en büyük timsalidir. Çünkü milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un özveriyle kaleme aldığı şiirde hem şanlı bayrağımıza hem de bağımsızlık mücadelemize önemli vurgular yapılmaktadır. Korkma! diyerek başlayan İstiklal Marşımız, Hakk’a inanan Milletimizin ebediyete kadar bağımsız olarak yaşamasının en büyük hakkı olduğuna vurgu yapmaktadır. Türk Milleti olarak bizler İstiklal Marşımızda sadece bağımsızlık mücadelemizi değil, geçmişimizi, geleceğimizi, bu vatan için seve seve canımızı feda etmeyi, birliğimizi, beraberliğimizi, bayrak ve vatan aşkını, kahramanlıklarımızı ve zaferlerimizi görürüz. O yüzdendir ki! İstiklal Marşı bizim için çok anlamlıdır ve vazgeçilmez bir değerimizdir. Bir kere okunduğunda da bin kere okunduğunda da hep aynı coşkuyu yüreğimizde hissederiz. Türk Milleti olarak zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Ve bu zor coğrafyada ülkemiz üzerine tezgahlanan oyunları hep birlikte görüyor ve şahit oluyoruz. Amaç Türk Milletini zayıflatmak ve parçalamak, bunu çok iyi biliyoruz. Ülke olarak biz farkındayız ki! Bugün bizim üzerimizde oynanan oyunlar geçmişte de vardı, gelecekte de olacak. Biz Türk Milleti olarak var oldukça, düşmanlarımız çirkin oyunlarına devam edeceklerdir. Gerek bayrağımız gerekse İstiklal Marşımızdan aldığımız güçle, mücadelemize ve var olmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi her geçen gün daha da güçlendireceğiz. Bu duygularla İstiklal Marşı’mızın kabulünün 99. yıldönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy‘u saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Aynıca bu vatanın bağımsızlığı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi de saygı ve rahmetle bir kez daha anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Cenab-ı Allah, milli şairimizin de dile getirdiği gibi, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.”

 

AYDIN KALKAN

İSTİKLAL MARŞI İMANIN ŞUURU, ZAFERİN DESTANSI ŞİİRİDİR

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, İstiklal Marşı’nın milli marşımız olarak kabulünün 99. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. Yılı münasebetiyle Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan bir açıklama yaptı. Aydın Kalkan açıklamasında şunları söyledi:

“İstiklal Marşı, emperyalist devletlere karşı verilen İstiklal Harbi ve sonrasında kazanılan muhteşem zaferle milletimizin hayata, varlığa ve kendi benliğine ilişkin manifestosudur. İstiklal Marşı’nın TBMM’de millî marş olarak kabul edilmesinin 99. yılını aynı ruh ve bilinçle idrak ediyoruz. Vatanımıza, milletimize en alçak ve hain saldırıların yoğunlaştığı günümüzde bin yıldır yaşanan imanın şuuru, milletin bağımsızlık ve onur savaşının destansı şiiri olan İstiklal Marşı’nı korkmadan, ezelden beridir hür yaşamış olmanın asaleti ve yurdumuza alçakları uğratmama kararlılığıyla kükremiş sel gibi bendimizi çiğneyip aşarak, dağları yırtarak, enginlere sığmayarak, iman dolu göğsümüz ve serhaddimizle güncelleyerek mücadeleye devam ediyoruz, edeceğiz. İman ve istiklal şairimiz olarak Mehmet Akif Ersoy, milletin değerleriyle kendi ahlakını birleştirmiş muhteşem bir şahsiyettir. İstiklal Marşı ile Mehmet Akif, bu milletin kalıcı, kök değerine dönüşmüştür.”

 

 

AKSOY: İSTİKLAL MARŞIMIZ, MİLLİ BİLİNCİMİZİN VE HÜRRİYET AŞKIMIZIN EN BERRAK İFADESİDİR

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy,  12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Aksoy, "Milletimizin onurlu mücadelesi ve vatan sevgisi, bağımsız bir ülke, hür bir millet iddiasının mısralarla ifadesi ve parlak bir geleceğin müjdecisi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıldönümünü kutluyoruz" ifadesinde bulunduğu mesajının şu şekilde sürdürdü:

"Milli marşlar, Milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerdendir. İstiklal Marşı, Türk Milleti’nin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milleti’ni ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir.İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen, ömrünü vatana, millete adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bu uyanış destanında bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri almasının yanı sıra her kıtasında iman tazeleten, her mısrasında ecdada rahmet okutan, her kelimesinde ruhumuzu aydınlatan İstiklal Marşımız, milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesidir.Türk Milleti’ni ortak değerler ve düşünce düzleminde buluşturan İstiklal Marşımız ve sahip olduğumuz her değer bağımsızlık mücadelesinden izler taşıyor. Bize ve genç nesillerimize düşen en temel vazife de bu mücadeleyi daima diri tutmak ve gelecek nesillere aktarılması için mücadeleyi sürdürmektir. Yüce Allah'tan bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmamasını niyaz ediyor, İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünün 99. yılı nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum"



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”