İSTİKLAL MARŞI ŞAİRİ AKİF

İSTİKLAL MARŞI ŞAİRİ AKİF

TİYATRO OYUNU İLE ANILDI?

Talas Belediyesi´nin katkıları ile ilimize gelen usta oyuncu, şair ve yazar Ahmet Yenilmez, Talas Belediyesinin düzenlediği gecede tek kişilik ?Korkma´ isimli tiyatro oyunuyla milli şair Mehmet Akif Ersoy´un hayatını sahneledi.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezindeki tiyatroyu izlemek isteyen 7´den 70´e herkes salona akın etti. İstiklal Marşı şairi merhum Mehmet Akif´in hüzün yüklü hayatının anlatıldığı tiyatro öncesi Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı mini bir konser verdi.

Baştan sona hüznün hakim olduğu oyunda usta oyuncu Ahmet Yenilmez, Akif´in yıllar öncesinden günümüze millet olarak dış mihraklara aldırmadan bir ve beraber olup, kardeşçe hareket etmenin gerektiği mesajını aktardı. Bir saatten fazla süren ve tüylerin diken diken olduğu oyunun sonunda küçük bir kızın İstiklal Marşı´nın on kıtasını duygu yüklü ezbere okuması büyük alkış aldı.

Oyunun sonunda Ahmet Yenilmez´e çiçek veren Talas Belediye Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Palancıoğlu, kendisine Melikgazi´de kazandığı takdirde yeni bir şehir tiyatrosu yapımı ve ilk oyunu kendisinin oynamasını talep ederek şükranlarını sundu ?Bizleri farklı bir atmosfere soktu. Kalplerimizin atışını kat kat arttırdı. Mehmet Akif´i daha iyi anlamamıza vesile oldu. Biz milli şairimiz Mehmet Akif´i, hayatı ıstırap içinde geçen biri olarak biliyorduk. Yalnız ailesinin çok daha fazlı sıkıntı içinde yaşadığını, maddi imkansızlıklar içinde vefat ettiğini şahsen bilmiyordum. Aynı zamanda merhum Mehmet Akif´in vefat ettiği dairenin de Cumhurbaşkanımız tarafından müzeye çevrileceğini söyledi. Biz de Ahmet Yenilmez´e söz vererek ilk projemizi açıklamış olduk. Dolayısıyla Kayseri´de yeni bir şehir tiyatrosunu inşallah kazandıracağız. Projelerimiz arasında vardı ama bu vesileyle açıklamış olduk. Yıllar boyu ayakta kalacak, mimarisiyle Melikgazi´ye Kayseri´ye yakışacak, nitelikli bir çalışma olacak. Buradan merhum Mehmet Akif´i bir kez daha rahmet anıyoruz.?

Usta oyuncu Ahmet Yenilmez ?de şükranlarını sunarak ?Öncelikle belediyemize, başkanımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tabi Akif, milli manifestomuz. Elbette birçok moral değerlerimiz, rol modellerimiz var ama Akif bence istisnadır. Asım´ın nesli diye tarifini yaptığı genç nesle, gerek hayatıyla bir aile reisine, gerek hizmetleriyle bireylere, bilim adamlığıyla, sporcu ve sanatçı kimliğiyle her yönüyle müstesna bin insan. Her millete nasip olmayacak bir değerimiz. Kayseri´de bu oyunu oynamak başka önemli tabi.? İfadesini kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi