İstihdamı artıracak protokole destek

İstihdamı artıracak protokole destek

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu Kayseri İl Müdürlüğü ile Erciyes Anadolu Holding arasında istihdamı artırmaya yönelik Aktif İşgücü Programları İşbirliği Protokolü’ne imza attı.

İstihdamın artırılması ve işsizliğin önlenmesi adına düzenlenecek olan ve İŞKUR Aktif İşgücü Hizmetleri arasında yer alan iş başı eğitim programları ve istihdam garantili mesleki eğitim kursları açılması amacıyla Aktif İşgücü Programları İşbirliği Protokolü imza töreni düzenlendi.Organize Sanayi’de Erciyes Anadolu Holding ev sahipliğinde gerçekleşen imza töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Çalışma ve İş Kurumu Kayseri İl Müdürü Ayşe AK ve Erciyes Anadolu Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Dr. Alpaslan Baki Ertekin katılımcılar arasında yer aldı.                               

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan imza töreninde konuşan Başkan Büyükkılıç, ahi kültürü ile yetişmiş olan Kayseri’nin iş insanlarının bu alanda sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde gerekli desteği esirgemeyeceğine işaret ederek şunları kaydetti  “Kayseri, 3 organize, 1 serbest bölge, bunun yanında 2 teknoparkı olan şehirdir. 180 ülkeye ihracat yapıyoruz, 3,5 milyar dolar civarında bir ihracata imza atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ön görüsüyle, yatırımı, istihdamı, üretimi ve katma değeri çok önemsediğimizi buradan paylaşmak istiyoruz. Değerli Valimizle işbirliğinde 4. organize sanayi ve aynı zamanda sera organize sanayinin de 1 milyon metrekarelik çalışmasını hızlandırdık, devam ediyoruz. Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak İŞKUR’umuzun bu önemli ve anlamlı çalışmayı tebrik ediyorum”                                                                            

Başkan Büyükkılıç, işveren ile iş arayan kişiler arasında bir köprü oluşturmak amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalara imza attıklarını hatırlatarak, KAYMEK Kariyer Merkezi projesi ile ilgili şu bilgileri verdi:   “Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde üniversite ve iş dünyasının da paydaş olduğu KAYMEK Kariyer Merkezi projemizi, kentimiz ekonomisi ve istihdamı için büyük önem arz eden bu çalışmayı sürdürüyoruz. İş arayıp bulamayan, nasıl bir iş aradığına karar veremeyen, danıştığı kişilerden yeterli bilgi alamayan vatandaşlarımıza yardımcı olmak, onları bilgi kirliliğinden kurtarmak, yönlendirmek, işine yerleştirmek ve istihdam oluşturmak suretiyle bir merkez oluşturduk. İşveren ile işçiyi buluşturan ilimizdeki tek özel istihdam bürosu hüviyetindeki KAYMEK Kariyer Merkezi, Kayseri Büyükşehir Belediyemiz, Kayseri Üniversitesi, Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi, İncesu Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri Ticaret Borsası, KAYMEK A.Ş. gibi seçkin kurumlarımızla yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde ve Kayseri Gençlik Meclisi’nin katkılarıyla “Kayseri Kariyer Merkezi” adıyla daha güçlü, daha gelişmiş, daha donanımlı, bir düğmeye basmak suretiyle bilgilere kolaylıkla erişebileceği bir sistemle tüm vatandaşlarımızın istifadelerine sunulmuştur.”                       

Erciyes Anadolu Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Dr. Alpaslan Baki Ertekin, yeni iş ihtiyacı olan kişileri iş gücüne katabilme imkânı olan bir projede olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

                                                                                                              Konuşmaların ardından, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çalışma ve İş Kurumu Kayseri İl Müdürü Ayşe AK ve Erciyes Anadolu Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Dr. Alpaslan Baki Ertekin arasında ‘Aktif İşgücü Programları İşbirliği Protokolü’ imza töreni gerçekleştirildi.                                                         

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Valiliği ile Erciyes Anadolu Holding ve Çalışma ve İş Kurumu Kayseri İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile işsizliğin önlenmesi ve istihdamın artırılması hedefleniyor.                                                                     


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"