İSLAMI ANLATAN ELLER

İSLAMI ANLATAN ELLER

BU KEZ ENGELLİ SORUNLARINI DİLLENDİRDİ?

İslamı Anlatan Eller Derneği´ üyeleri, Engelliler Haftası´nda, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için işaret dili ile basın açıklaması gerçekleştirdiler? Bu kez engelli sorunlarını dillendiren dernek üyeleri adına konuşan Dernek Başkanı Neciyullah Kocabıyık ?Engellilerimizin çok büyük bir kısmı toplumdan soyutlanmış bir şekilde hayatlarını sürdürmek zorunda kalmaktadırlar. Bu durum, gelişmiş bir toplum olmayı hedefleyen Türkiye´nin önemli bir yarasıdır? değerlendirmesinde bulundu?
Engelliler Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı´nda fotoğraf sergisi açan İslamı Anlatan Eller Derneği üyeleri, engelli bireylerin sorunlarına farkındalık oluşturmak maksadı ile gerçekleştirdikleri basın açıklamasını aynı zamanda işaret dili ile aktardılar? Dernek Başkanı Neciyullah Kocabıyık´ın okuduğu ve engelli sorunlarını gündeme taşıyan basın açıklaması metnini, Ahmet Kaplan işaret diline çevirdi
.Son zamanlardaki terör operasyonlarında yaşamını yitiren askerlere rahmet, ailelerine de sabır dileyerek sözlerine başlayan Dernek Başkanı Neciyullah Kocabıyık, Türkiye´de nüfusun yüzde 12.29´unun engelli olduğunu hatırlatıp, halihazırda sağlıklı olan bireylerin de bir gün engelli olabilme ihtimali olduğunun altını çizerek ?Engellilerimizin çok büyük bir kısmı toplumdan soyutlanmış bir şekilde hayatlarını sürdürmek zorunda kalmaktadırlar. Bu durum, gelişmiş bir toplum olmayı hedefleyen Türkiye´nin önemli bir yarasıdır. Engelli vatandaşlarımızı toplun her kesiminde görmek, onları üreten bireyler haline getirme bugün onlar için yapılması gereken en öncelikli işlerdendir.? Değerlendirmesinde bulundu?
Engelli vatandaşları aciz görmenin onlara yapılacak en büyük saygısızlık olduğunu da vurgulayan Başkan Neciyullah Kocabıyık, engelli vatandaşlardaki yaşama arzusunun sağlıklı insanlara örnek olacak nitelikte olduğuna diikat çekerek ? Uygun şartlar sağlanması halinde engelliler de saygın mesleklerde faaliyet gösterebilir? dedi..
Basın açıklamasının noktalanmasının ardından işitme engelli bireyler, işaret dili ile Kur´an-ı Kerim okuyarak son noktayı koydular?



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor