İŞ-KUR`DAN ART NİYETLİ İŞVERENE" UYARI

İŞ-KUR`DAN ART NİYETLİ İŞVERENE

Ülkemizde ve ilimizde birçok yabancı uyruklu şahıs barınmakta. Bunların içinde turistik geezi olarak gelip ülkemizde ve ilimizde kalanların yanı sıra Suriye`de yaşanan iç savaş dolayısıyla vatanından göç edip yeni diyarları vatan edinmiş birçok dindaşda

Suriye`de yaşanan iç savaş sebebiyle ailesini, kardeşini, akrabasını bırakarak,  dindaş coğrafyaları vatan edinen ilimizdeki misafirlerimizin birçok problemi var. Bu problemlerin başındaysa "İş" geliyor.

Ne yaıkki bazı art niyetli işverenler  bu mağdur kişileri suistimal ederek çalışma izni, sigorta olmadan çok cüzi ücretlerle çalıştırıyorlar. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz İŞ-KUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek haber ekibimize yaptığı  değerlendirmede "Bizim işverenlerimizden ricamız, yabancı uyruklu kişileri çalışma izni olamadan çalıştırmamalarıdır. Bu sene içerisinde 13 iş yerine toplam 444.175 liralık cezai işlem uyguladık. 44 yabancı işçiye 31.904 liralık cezai işlem uygulandı. Önümüzdeki sene yabancı uyruklu işçileri "çalışma izni olmadan" çalıştırdığını tespit ettiğimiz işverenlere, çalıştırdığı kişi başına 7325 ceza uygulayacağız." ifadelerini kullandı.

Yabancı uyruklu işçilerin "hukuki" şekilde çalışabilmeleri için izlenilmesi gereken süreçle ilgili bilgiler veren İŞ-KUR İl Müdür Yardımcısı Recep Sürer`se mikrofonlarımıza yaptığı açıklamalarda;"  İşverenlerimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının internet sitesine girerek, çalıştırmak istedikleri yabancı uyruklu kişilerin, niteliklerini, kimliklerini ibraz etmeliler. Daha sonra ise fiziki belge dediğimiz belgeleri de posta yoluyla bakanlığımıza bildirirler, bakanlık uygun gördüğü takdirde kişiyle ilgili çalışma iznini verir." ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti.



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti