İŞADAMI MİKAİL UÇAR İLE

İŞADAMI MİKAİL UÇAR İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

İŞADAMI M. UÇAR?ANADOLU İNSANI´NA İSDİHDAM YARATMAK İSTİYORUM?

Sevgili Okurlarım ?Hafta´nın Röportajı´nda ilimizin renkli simalarını sizlerle  buluşturup, kafanızdaki  soru işaretlerini  kaldırma anlamında  gayret göstermeye devam ediyoruz? Bu hafta da yine ilginizi çekip keyifle  okuyacağınız bir ismi  sayfamıza konuk ettik.  Bu haftaki  konuğumuz Tomarza  İlçesi´nin Toklar  Köyünden  İsveç´e gidip yerleşmiş  gurbetçi ailenin  36 yaşındaki  işadamı oğulları Mikail Uçar? İsveç´te doğup  büyüyen  Kayseri asılı iş adamı  Mikail  Uçar İsveç´in  ünlü sos üreticisi Örneborgs´ın ürünlerini  ülkemiz insanını  ile tanıştırmak  ve  Kayseri´de  kurmayı  hedeflediği  fabrika  ile  memleketinde  üretim yapmak  için  kolları sıvadı? Geçtiğimiz Cuma günü  Radison Blu  otelde  tertiplenen  tanıtım  toplantısı  ile  yapmak istediklerini  ilimiz medya mensupları ile paylaşan işadamı Uçar  bizi kırmayarak  yapmak istediklerini bir kez de birinci ağızdan bizimle paylaştı?  ?Sos satışlarımız istediğimiz  ornalara ulaşırsa 2019 yılı içinde, Örneborgs ile birlikte %50-%50 hissedar olarak Kayseri´ye büyük bir fabrika kurmayı planlıyoruz. Umarım bu ivmeleri yakalar ve en kısa sürede Anadolu´da istihdami yaratabiliriz? diyen  vatan ? millet aşığı genç iş adamı  Mikail Uçar kendisi ve geleceğe dair  hedefleri ile ilgili  bakın neler  anlattı?

C.ÜSTEN :  Sayın Mikail Uçar öncelikle kendi ifadelerinizle sizi kısaca tanıyabilirmiyiz?

M.UÇAR:  1981yılında  İsveç´te doğdum ?büyüdüm?   5 yaşından beri futbol oynarım ve futbol aşkı olduğu için okul biraz asmıştım aslında bundan dolayı da  lise  yıllarına doğru giderken de  annem ile babam dedi ki  böyle olmuyor seni Kayseri´ye gönderelim  ve liseyi Kayseri´de Ufuk Lisesi´nde   okudum?   Liseden sonra İsveç´e gittim üniversite yıllarım başladı? Daha sonra Paris´te yüksek lisans  yaptım? İsveç´te bir çok büyük şirketlerde çalıştım. Ekonomi  bölümünü okudum ardından da kariyerim başlamış oldu?

C.ÜSTEN:  Sevgili  Mikail Uçar Gıda sektörüne girmek nerden  aklınıza geldi? Çünkü  Gıda sektörü  en riskli  sektörlerden biridir?

M.UÇAR:   Bu İsveç ?te ki şirketin İstanbul´daki fabrikayı satın alması ile plastik kap ve kapak üretim sektörüne girmiş oldum aslında. Burada Sütaş ve Pınar gibi şirketlerin peynir yoğurt plastik kap ve kapaklar olur ya onlardan üretiyorlar. Aslında fikrim orada oluştu. Şuan kapakları İsveç ?e ihracat ediyoruz. Benim bir ayağım İsveç´te bir ayağım burada eğer bu insanlar bunu yapabiliyorsa bende yapabilirim  gibi bir düşünce oluştu bende. Fakat tabiî ki benim fabrikam yoktu? Burada önemli olan   şirketin müşterisi olması daha sonra İsveç´te birçok şirket  ile görüştüm?  Uzun bir süreç tabiî ki 3 senemi aldı aşağı yukarı. Sonuç olarak geçen sene sözleşmeleri yazmaya başladık. Aynı zamanda fason  olarak üreten bir fabrika var. Müşteri benim ürünler benim, kalıp yaptırıyoruz bu kalıplar da çıkıyor daha sonra İsveç´e ihracat´ı gerçekleşiyor.   Müşterilerimin bir tanesi de Bearnez(Ünlü İsveç Sos Markası) sos plastik kap ve kapakları?  Onlara ihraç ediyoruz, satıyoruz yani?  Onlarla konuşurken Türkiye´ de satılabilecek tüketilecek bir ürün olan sosu  keşfettik. Türkiye´de insanlar çok fazla  et tüketiyor , ancak  sos  kullanma alışkanlığımız yok.  Bizde bu boşluğu doldurmak , Türk insanın damak tadına uygun ürünler  üretmek ve satmak niyetindeyiz?

C.ÜSTEN :  Başta da belirttim   gıda sektörü risklidir , hele de yurt dışından getrilecek ürünler için çok daha risklidir?  Zira üretimi sırasında  domuz  yağı , yada alkol kullanılımımıdır diye hep endişe ederiz? Sizin Türkiye piyasasına tanıtmaya çalıştığınız  sosun yapılışında üretiminde domuz ve alkol gibi katkılar var mı?

M.UÇAR:   Hiçbir şekilde yok ! Bu zaten Türk Gıda Kodeksi´ne uygun bir ürün? Bunun kontrolleri yapılıyor yapıldıktan sonra Türk piyasasına giriyor. Bunun içinde kanolu yağ, tarhun, tuz, su  var.Bunun 3 ayrı versiyonu var bunun la Türk piyasasına girdik? Mart ayında acılısı gelecek, Haziran gibide barbekülüsü gelecek. Soslardan hariç farklı ürünlerde getirmek istiyoruz.  İsveç çikolatası olsun, farklı kekler  olsun, salata türleri olsun sadece sos ile sınırlı kalmak istemiyoruz.

C. ÜSTEN :  İlk olarak  tüketici ile tanıştıracağınız  ürününüz  sos olduğu için özellikle  sormak istiyoruz?  Sos hangi ürünlerde  ağarlıklı olarak kullanılıyor?

M.UÇAR:   Hem kırmızı ette, hem beyaz ette, hem balık ile kullanılıyor.

C.ÜSTEN :  Tanıtım toplantısında  ilimizde yatırım yapmak istediğinizi, Anadolu İnsanı´na istihdam sağlamak niyetinde olduğunuzu  vurguladınız ?  Sözünü ettiğiniz  yatırımla ilgili olarak  neler söylersiniz ? Geleceğe dair planlarınız nelerdir?

M.UÇAR:   Fabrikayı üretici firma ile kuruyoruz sözleşmemizde bu mevcut?  %50  hissedarlık ile beraber  kuruyoruz, bunun ön konuşması yapıldı ?  Bütçesi de hazır?  Aslında  bugün düğmeye basar isek bugün fabrikayı kurabiliriz. Bir bütçe yaptık biz düşüncemiz var ileriye yönelik bu düşünceye göre aşağı yukarı 70 kişilik istihdam düşünüyoruz. 2019 yılının 2.yarısında veya sonlarına doğru bu fabrikayı kurmayı düşünüyoruz  açılışı olacak. Fabrikayı da şöyle bir şey var biz herkes gibi olmak istemiyoruz yani herkes gibi olursak her hangi bir farkındalık  yaratmamış oluruz. Biz Organize Sanayi´ye kurmak istemiyoruz fabrikayı?  Biz köye kurmak istiyoruz. Köye şundan dolayı kurmak istiyoruz hem köyün gelişmesi demektir. Tomarza´nın da gelişmesidir. Tırlar girip çıkacak yolların yapılması demektir köyün düzenlenmesi demektir. Köy halkının gelişmesi demektir çünkü tarım ile uğraşan insanlar bir anda modern fabrikalarla uğraşacak onlarla çalışacaklar. Bundan hariç bu köylerin çocukların gelişmesi demektir.  Biz yalnızca para kazanmak istemiyoruz  para kazanmak isteseydik organize sanayi bölgesine kurardık. Projemizin sloganı çünkü biz Türkiye´ye güveniyoruz bizim şirketimizin sloganı.. Bizim fabrikanın sloganı ise ?Türkiye´nin en modern gıda fabrikası Anadolu´ da´.

C.ÜSTEN :  Satış ve Pazarlama ve Tanıtım çalışmaları konusunda nasıl bir strateji belirlediniz? Hedeflerinizi gerçekleştirmek  için  bu konularda  çok iyi  stratejiler belirlenmesi gerek  kanaatindeyim , siz ne dersiniz?

 M.UÇAR:   Satış personeli alacağız şirkete onlarda yalnızca satış ile ilgilenecek birebir restoranlara gidip satışını gerçekleştirecekler. Pazarlama konusunda da dediğim gibi İsveç´teki operasyon müdürü pazarlama müdürü bütün sosyal medya  pazarlamalarını onlar yapıyor video reklamları çekiliyor. Yüklü bir yatırım yapılıyor şuan zaten ?  Bu fabrika ile de daha da yüklü bir yatırım yapılacak yalnızca fabrikanın bize toplam maliyeti  15 milyon tl yatırım yapacağız köye.  O yüzden  gerçekten iyi bir fabrika olması gerekiyor ? Fabrika  ile birlikte o köyünde gelişmesi gerekiyor. Şuana kadar ciddi yatırımlar yapıldı, yapılmaya da devam edecek.  Bilbortlar dan  görünebilirsiniz araçların üzerinden görünebilirsiniz fakat biz  biraz daha modern pazarlama strateji  ile  ilerlemek istiyoruz . Bu nedir dediğim  gibi sosyal medya gibi direkt olarak bu kişilere gidecek reklamlar. Direkt olarak nasıl gidecek mesela  x markete gidip et satın alıyorsunuz o marketinde kartı var sizde?  O karttan  x kilo et aldınız şimdi o markette bizim anlaşmamız  varsa yani satış anlaşmamız var ise o bilgi bize geliyor?  Geldiği zamanda  biz  o kişilere direkt olarak o reklamı facebook üzerinden veya instegram  üzerinden direk gönderebiliyoruz.  Burada nokta atışı olduğu için istediğimiz kitleye ulaşıyoruz.

C.ÜSTEN : Mikail Bey gerçekten zorlu bir yola çıkmışsınız ? Ancak niyetler halis olduğu müddetçe Allah yardım edecektir? Size ve ekibinize başarılar diliyoruz? Allah cc. Utandırmasın?

M.UÇAR: Bizde sizlere çok teşekkür ederiz? Bizlere  ekranlarınızda ve sayfalarınızda yer açıp, destek verdiniz? İleriki günlerde yeniden görüşmek dileğiyle?

 



İNCESU BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İLMEK İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KTO BAŞKANI ÖMER GÜLSOY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DR. MUSTAFA PALANCIOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KSMMMO BAŞKANI ALİ YEDİKAYA İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

MMO BAŞKANI AKİF AKSOY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KAYSERİ PANCAR ÜRETİCİLERİ KOOPERATİFİ BAŞKANI HÜSEYİN AKAY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI GÜNAY ÇAKI İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KAYSERİ PANCAR KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSEYİN AKAY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

İŞADAMI MİKAİL UÇAR İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN EKİCİ İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

İNCESU BELEDİYE BAŞKANI ZEKERİYA KARAYOL İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI ...

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI ...

DEVELİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET CABBAR İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN EKİCİ İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI .

KAYSERİ TİCARET ODASI BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ İLE

HAFTANIN RÖPOTAJI ...