İŞ SAHİBİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

İŞ SAHİBİ  YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, her yıl sonbahar ve ilkbahar dönemleri olmak üzere iki ayrı dönemde açılan sanat ve meslek edindirme kurslarının yüzlerce kişiye meslek öğrettiklerini vurgulayarak, Milli Eğitim Bakanlığı Kurs Bitirme

Kısa adı Melmek  olan Melikgazi Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme kursları ile söz konusu kursa işsizi olarak başlayan   birçok kişinin  kursu  iş sahibi olarak  tamamladığını ı ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, hobi olarak gelenlerin dahi iş gücü piyasasına kalifiyeli eleman olarak işe başlayarak aile bütçesine katkı sağladıklarını belirtti.

Kayseri yemekleri, ev tekstili, makine nakış, diksiyon gibi bölümleri tamamlayan kursiyerlerin özellikle hamur işleri üretimi yapan işyerleri ile yatak, yorgan ve nevresim fabrikalarında kalifiye  elaman olarak iş bulduklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, MELMEK kurslarının aynı zamanda sosyal bir çevre ve statü merkezi olduğunu kaydetti.

Mel-Mek kurslarına katılan kursiyerler sadece hobi için değil aynı zamanda meslek sahibi olmak amacı ile kurslara katıldıklarını ve üretime katılarak toplumda yer almaktan mutlu olduklarını ifade edip “MELMEK ile sadece meslek öğrenmedik. Arkadaş çevremiz arttı. Sosyal çevremiz gelişti ve kendimize güven duymaya başladık. Bize bu imkânı sağlayan Melikgazi belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ediyoruz” değerlendirmesinde bulunuyorlar…

 Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Sanat ve Meslek kurslarının 21 ayrı tesiste 34 branşta verildiğini ve MEB onaylı sertifika verdiklerini sözlerine ekledi.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü