İŞ ADAMININ ÖĞRENCİLİĞİ DE BİR BAŞKA

İŞ ADAMININ ÖĞRENCİLİĞİ DE BİR BAŞKA

Kayseri’de kurulu bulunan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, iş adamı olmasına rağmen aynı zamanda üniversite eğitimi gördüğünü belirterek, ``Önümüzdeki günlerde vizelerim var. Harıl harıl ders çalışıyorum. Sabah namazından sonra 2 s

İş adamı Hacı Boydak, kardeşi Memduh Boydak’ın mütevelli heyeti başkanı olduğu Melikşah Üniversitesi’nde düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Sergisi’nin ödül törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Boydak, Melikşah Üniversitesi’nin maddi olarak ne ihtiyacı varsa her zaman destek olacaklarını belirterek, ``Üniversitemizin her zaman arkasındayız. Bina, alet edevat ne eksiği varsa yardımcı olacağız. Hocalarımdan da başarı bekliyorum’’ diye konuştu.

``RAHMETLİ STEVE JOBS`IN BİYOGRAFİSİNDEN ETKİLENDİM``
Hacı Boydak, törende yapılan konuşmalarda, Amerika’daki Stanford Üniversitesi yanındaki Silikon Vadisi’nden bahsedildiğini hatırlatarak, ``Ben Steve Jobs’ın (Apple’nin kurucusu) rahmetlinin biyografisini okudum, çok etkilendim’’ dedi.
Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde okuyan Hacı Boydak, iş adamı olmasına rağmen aynı zamanda öğrenci olduğunu vurgulayarak, ``Arkadaşlar ben de hasbelkader sizler gibi öğrenciyim. Önümüzdeki günlerde vizelerim var. Dördüncü ayın 19 ve 20’sinde. Altıncı ayın 6 ve 7’sinde de finallerim var. Harıl harıl şimdiden ders çalışmaya başladım. Sabah namazından sonra 2 saat çalışıyorum. Akşam da saat 06.00’dan sonra herkes evine gidiyor, ben araba gönderip hocamı fabrikaya getirtiyorum ve orada ders çalışıyorum`` şeklinde konuştu.
Türkiye’nin kalkınması ve ileri gitmesi için, bilim insanları yetiştirmesi için fedakarlık yapılması gerektiğini vurgulayan Boydak, şunları kaydetti:
``Öğretmenlerimiz de fedakarlık yapacak, öğrencilerimiz de fedakarlık yapacak. Uykudan fedakarlık yapacağız, sosyal hayattan fedakarlık yapacağız, ülkemizi geliştireceğiz. Yoksa üçüncü dünya ülkesi oluruz. Neden Steve Jobs’lar, büyük insanlar bizden çıkmasın? Onun için böyle projeleri bizim çok yapmamız lazım. Bilim insanlarının artık bizden de çıkması lazım.``
Konuşması, salonda bulunan öğrenciler, veliler, öğretim üyeleri ve davetliler tarafından dikkatle dinlenen ve sık sık alkışlarla kesilen Hacı Boydak, daha sonra törende projeleriyle dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat ise üniversite olarak dünya ile yarıştıklarını belirterek, ``Gelişmiş ülkelere bakacak olursanız araştırmacı, girişimci, yenilikçi düşünceye sahip olan ne kadar çok öğrencisi, insanı varsa, o ülkeler de o derece gelişmiş oluyorlar`` dedi.
TÜBİTAK’ın düzenlediği Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması`na; Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat’tan toplam 659 proje katıldı. Bu projelerden 100’tanesi seçici kurul tarafından sergiye layık bulundu ve bu 100 projeden de 15 tanesi Ankara’da yapılacak final sergisine gönderilmek üzere seçildi.

 



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti