´İPEKSİ DOKUNUŞ İLE SOKAKTAN MADALYAYA UZANAN ELLER´

´İPEKSİ DOKUNUŞ İLE SOKAKTAN MADALYAYA UZANAN ELLER´

ARSLAN ?PROJEYE DESTEĞİMİZ SÜRECEK?

Kayseri Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İpek Grup´ un ortaklaşa düzenlediği ´İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller´ projesi kapsamında kuşak sınav belgesi ve sonrasında ise başarılı sporculara bisiklet dağıtımı yapıldı.
Kayseri Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve İpek Grup´ un ortaklaşa düzenlediği ´İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller´ projesi kapsamında kuşak sınav belgesi ve bisiklet dağıtımı yapıldı. İpek Grup tarafından organize edilen ve Kulüp Başkanlığı´nı İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan´ın yaptığı Emniyet Spor Kulübü sporcuları kuşak imtihanında Atatürk Spor Salonu´nda bir araya geldiler.
Sokaktaki çocukların spora teşviki ve başarıyı artırmak için uygulanan ?İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller Projesi´ne katılımın yoğun olduğu görüldü. Sporcuların heyecanlı oldukları ve kuşak imtihanı ile birlikte bisiklet hediyesinin de heyecanı artırdığı gözlemlendi.
Törende konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, sporun ve gençliğin öneminden bahsetti. ?Burada ne yapılıyorsa, her şey sizin için yapılıyor? dedi.
Ardından mikrofona gelen İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Emniyet Spor Kulübü Başkanı Saffet Arslan da gençlere tavsiyelerde bulunarak bu tür organizasyonların artarak devam edeceğini belirtti. Arslan, ?Çocukları başarılarından dolayı tebrik ederim, ama bununla yetinmiyoruz. Bu başarının devamını da sizden bekliyoruz, çıtayı biraz daha yükseltmenizi istiyoruz? dedi ve şöyle konuştu: ?4 ayda bir yaptığımız kuşak merasiminde sizler de bulunduğunuz, teşvik verdiğiniz ve destek verdiğiniz teşekkür ediyorum. Kulübümüzün evveliyatı 15 sene öncesine dayanıyor. Futbol ağırlıklı başlamıştır. Futbol konusunda iyi dereceler de aldık ama estetik olsa da bizim amacımız olan gençliğimizi daha çok eğitirken gayretli mücadeleci bir gençliğe sahip olalım dedik. Futbol biraz bu söylemlerimizin gerisinde kalıyordu. Bu yüzden tekvandoya çevirdik. Tekvandonun ilkeleri bizim Türk topluluğu için çok uyumlu. Neredeyse birebir örtüşen, vatandaşa sahip çıkan, ailesine sahip çıkan, saygı duyan, arkadaşına zarar vermeyen, başladığı işi bitiren, boyun eğmez olan ama devletine ve ailesine kul köle olan bir kurallar çerçevesi. Bu ilkeler bize uyduğu için bizde tekvandoyu seçtik. Şehrimiz biliyorsunuz, çok hızlı büyüyen bir şehir. Kenar mahallelerimize doğudan çok göç alıyoruz. Bu çocuklarımız kenar mahallelerde imkanları sınırlı olduğu için farklı bir aktivite yapamıyorlar. Buradaki çocukların hepsi bizim olduğu için onların eğitimiyle ilgilenilmesine ihtiyaç olduğuna inandık. Biz de çok sayıdaki yavrumuzu sokakta sıra dışı işlerden alıkoymak için o çocuklarımızı negatif enerjilerini atacakları bir sistemle mücadele edebilecekleri bir spor seçmiş olalım dedik. 500 sporcu ile başladık bugün bin 500 den fazla sporcumuz var. 15 salonda, 15 hocamıza bu işi devam ettiriyoruz. İnşallah iki çocuğumuz 2020 olimpiyatlarında bize madalya getirecekler. Bu sporun ruhu, hayatın ruhu, gençleri hayata hazırlıyor. Bence ne iş yaparsanız yapın bu çocuklarımız büyüdüğünde aynı metotlar geçerli olacaktır. Tabi bu arada eğitimlerine ve ahlaklarına katkısı olduğunu düşündüğümüz güzel kitaplarımızı da veriyoruz. Milli şairlerimizin, Necip Fazıl´ın, Mehmet Akif´in kitaplarını da veriyoruz. Onlar da dönüşümlü okuyorlar, bu yönde de bize katkı verenlere teşekkür ediyorum. Enerji eski bakanımız Taner Bey´de bize hamilelik yapıyorlar, teşekkür ederiz. Diğer paylaş kuruluşlarımıza ve müftülüğümüze de teşekkür ediyoruz. Ülke genelinde yapılan mücadelelerde kulübümüz ve sporcularımızın çoğu madalyalarla ki bunların çoğu da altın madalyayla döndüler. Biz bu başarının devamını da sporcularımızdan bekliyoruz ve biraz daha çıtayı yükseltiyoruz. Bu tembihlerimiz üzerine daha fazla çalışmalarını tavsiye ediyorum, hedefimiz 2020 olimpiyatları ve oradan madalya istiyoruz.?
Son olarak mikrofona gelen Vali Yardımcısı Baha Bahçeli de, gençliğe ve bu dönemde yapılan sporun onlara katkılarından söz etti.
Yapılan konuşmaların ardından tekvandocular kısa bir gösteri yaptılar. Kiremitleri kıran tekvandocuların yapmış oldukları gösteriler izleyenlerden alkış aldı.
Daha sonra kuşakta terfi atlayan sporcular diplomalarını aldılar ve ilk sırada olanlar ise bisikletlerine törende davetlerden aldılar.
Öte yandan İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan çocukların yoğun ilgisini gördü ve beraber hatıra fotoğrafları çektirdiler.



Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı