İNTİBAK YASASI ÇIKARSA SSK'LI EMEKLİLERİN MAAŞI ARTACAK

İNTİBAK YASASI ÇIKARSA SSK'LI EMEKLİLERİN MAAŞI ARTACAK

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Şube Başkanı Gazi Aykırı, intibak yasası ile ilgili net bir gelişme olmadığını, yasanın çıkması durumunda SSK'lı 2 milyon 700 bin emeklinin maaş artışından yararlanacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in emeklilikte intibak yasası ile ilgili açıklamasını değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Şube Başkanı Gazi Aykırı, söz konusu yasayla ilgili bir belirginlik olmadığına, basının buna rağmen yasa çıkmış gibi haber yaptığına dikkat çekti. İntibakın eşit sene çalışmış ve eşit sene prim ödemiş kişilerin aynı maaşı almaları anlamına geldiğini ifade eden Aykırı, "Biz bu intibak yasa tasarısını 1991 yılından bugüne kadar bütün

hükümet önderlerine götürdük ama bugüne kadar hiçbir sonuç alamadık. 61. hükümet bunu programına aldı. Bunun üzerinde bir çalışma başlatıldı. Sağ olsunlar dernek olarak da bizi muhatap aldılar. Bugüne kadar üç defa teknik bir çalışma yaptık. İntibak üzerinde şu anda çalışmalar son safhaya gelmedi. Son safhaya geldikten sonra bakanlıkla anlaşırsak teklif yasalaşacak, aksi takdirde bakanlık kendisi teklif götürecek" dedi.

"Emeklinin eskisi yenisi olmaz" diyen Aykırı, yasanın çıkması durumunda özellikle 2000 yılından önce emekli olan 2 milyon 700 bin emeklinin yasadan faydalanacağını belirtti. Aykırı, intibak yasasının çıkması durumunda en düşük maaşı alan SSK emeklisinin maaşına 150 TL, en yüksek maaş alan emeklinin maaşına da 640 TL artış sağlanacağını söyledi. Söz konusu yasaya dair her türlü alt ve üst göstergeleri hazırlayıp teklif haline getirdiklerini dile getiren Aykırı, henüz yasayla ilgili herhangi bir netlik

olmamasına rağmen bazı medya organlarında yasanın çıktığına dair yanlış haberler yapıldığına dikkat çekti. "Emeklilerimiz biraz sabırlı olsun. Onlara müjdeli haber vereceğiz. Bunun için bütün gücümüzle çalışıyoruz" diyen Aykırı, yasanın çıkması durumunda devlete önerilerinin ortaya çıkacak meblağın bir kerede ödenememesi durumunda 1 ya da 2 yıllık taksitlere bölünmesi olduğunu söyledi.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı