İNTERNETTEN ARAŞTIRDI, CAM USTASI OLDU

İNTERNETTEN ARAŞTIRDI, CAM USTASI OLDU

Kayseri`de yaşayan 38 yaşındaki Gülperi Zeytinoğlu, 9 sene önce bir dergide gördüğü boncuktan etkilenerek cam ustası oldu.

Kayseri`de yaşayan 38 yaşındaki Gülperi Zeytinoğlu, 9 sene önce bir dergide gördüğü boncuktan etkilenerek, cam ustası olmaya karar verdi. İlk olarak bir cam eritme makinesi alan Perioğlu, ilk denemelerinde şekil veremediği boncukları yapmaktan vazgeçmedi. Mesleğinde 9 seneyi dolduran cam ustası Perioğlu, şimdi açtığı dükkanda vatandaşlara hizmet veriyor.
Mesleğe giriş hikayesini anlatan Gülperi Zeytinoğlu, "Takı tasarımı yaparken Amerika`dan dergiler getirmiştim. Oradaki dizaynları inceliyordum. İncelerken bir takım değişik boncuklar gözüme çarptı. Altların da yapan kişinin ismi de yazıyordu. Demek ki bu fabrikasyon değil, bunu birileri yapıyormuş diye düşündüm. Ama nasıl yapıldığını bilmiyordum. Sonuçta sert bir cam. Düz pencere camı gibi birşeydi. O renkleri nasıl alıyor? Nereden temin ediliyor? diye düşündüm. Araştırmaya başladım. Dünya bana açıktı. İnternet önümde. Kitapları getirttirdim. Değişik web sitelerine girdim" ifadelerini kullandı.

"DERGİDE GÖRDÜĞÜM BONCUK HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ"
Bir dergide tesadüf üzeri gördüğü boncuğa merakla cam ustası olduğunu anlatan Perioğlu, "Camın sadece bir cam değil, aslında çok derin bir dünya olduğunun farkına vardım. Bunun yapacağım dedim ve 1 sene sonra yapmaya başladım. Evde baya dergi ve kitap birikmişti. Denemelik bir cam eritme makinesi getirttirdim. Bir deneme yaptım ve ilk ateşimi yaktım. İlk yaptığım boncukları duruyor. Bildiğiniz patates gibiydi. Yanmış ve şeffaf cam islenmişti. Gördüğüm bir takı hayatımı değiştirdi. Bir boncuk gördüm ve hayatım değişti" dedi.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor