İNTERNET KAFELER HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ

İNTERNET KAFELER HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ

İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulmuştu. Yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte, internet toplu kullanım sağlayıcılarının yükümlülükleri ve sorumlulukları ile denetimlerine ilişkin

Bilgisayar ve internet kullanımına paralel olarak ülkemiz iktisadi ve sosyal yapısına yeni bir sektör olarak giren ve sayıları hızla artan internet kafelerin açılması, öğrencilerin ve birçok kesimin vazgeçilmezi oldu. Kafkas İnternet Kafe işletmecisi Murat Özdemir, amaçlarının gençlerin bilgilenmesi ve sosyal açıdan kendilerini geliştirmeleri olduğunu söyledi.İnternet kafelerinde yaş sınırlamasına kesinlikle uygularını ve yasakları siteleri kaldırdıklarını söyledi.

 

 

İnci Kafe sahibi Yusuf Arısüt ise, gençlerin faydalanabilmesi için her türlü kolaylığı sağladıklarını dile getirerek, veliler çocuklarını rahatlıkla internet kafelere gönderebileceklerini belirtti. Küçük yaştaki gençleri ailesi ile birlikte geldiğinde internete girmesine müsaade ettiklerini belirten Arısüt, İnternet kafelerin kimi zaman oyun merkezi kimi zaman internet ortamı kimi zamanda ödev yapılacak yer olduğunu ifade etti.

 

 

İnternet kafeyi araştırma yapmak için kullandığını dile getiren öğrenci velisi Cemal Akkaş, velilere çağrıda bulunarak, çocuklarını içleri rahat bir şeklide kafelere gönderebileceklerini dile getirdi. Öğrenci velisi olarak birçok internet kafeyi kontrol ettiğini ve hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadığını belirten Akkaş, kendi çocuğu rahatlıkla internet kafeye gönderdiğini ve gözünün arkada kalmadığını ifade etti.

 

 

İşte, hem internet kafe sahipleri ve velilerin düşünceleri bu şekilde. Konuyu bir de hukuki yönden araştırdık. Çıkan yönetmeliklere uymayan internet kafelere uygulanacak olan cezaları Avukat Mustafa İlhan’a sorduk. İlhan, 12 yaştan küçük olan çocukların velisi olmadan internet kafelere girmeyeceğini dile getirerek, yasaklara uymayan kafelere, 3 bin ile 15 bin TL para cezası uygulanacağını vurguladı.

 

 

Küçük yaşta olan çocuğu ailesinin izni olmadan internet kafeye alanlar hakkında ailenin de suç duyurusunda bulunabileceğini dile getiren İlhan, ailesi tarafından ispat edildiği zaman mekan sahibine büyük cezalar verilebileceğini hatırlattı.

 

 

Öte yandan, bilgisayarlarda uyuşturucu veya uyarıcı madde alışkanlığı, intihara yönlendirme, cinsel istismar, müstehcenlik, fuhuş, şiddet, kumar ve benzeri kötü alışkanlıkları teşvik eden ve 18 yaşından küçüklerin psikolojik ve fizyolojik gelişimine olumsuz etkisi olabilecek oyunların oynatılmadığı belirtildi. İş yerlerine giren ve çıkanların tespiti amacıyla gerekli kamera kayıt sistemi kurulduğu, bu sistem aracılığıyla elde edilen kayıtların 7 gün süreyle saklanarak, kayıtların yetkili makamlar haricinde kişi ve kuruluşlara verilemeyeceği vurgulandı

 



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor