İNŞATA BELGE

İNŞATA BELGE

HERKES İNŞAATTA ÇALIŞAMAYACAK - İNŞAATTA ÇALIŞANLAR YETKİ BELGESİ ALMAK ZORUNDA - USTALIK BELGESİ OLMAYANLAR İNŞAATLARDA ÇALIŞAMAYCAK

Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Derneği (KAYİMDER) Başkanı Ali Aydın, inşaatta çalışanların sertifikalandırılacağını ve yapılacak sınav sonrasında yetki belgesi verileceğini söyledi. Aydın, “Yetki belgesi olmayan duvarcı, sıvacı veya bekçiler, inşaatlarda çalışamayacak” dedi.

1999 yılında meydana gelen deprem sonrasında Yapı Denetim Kanunu çıktığı ve bu kanunun 19 ilde uygulandığını hatırlatan KAYİMDER Başkanı Aydın, “Bu kanun 2011 yılından itibaren 81 ilde uygulanmaya başlandı” diye konuştu.

Yetki belgesi olmayan müteahhitlerin, Yapı Kullanma İzin Belgesi olmadan iş yapmalarının mümkün olmayacağını söyleyen Aydın, “Bu belge, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden alınacak. Artık yapı denetimsiz bir bina olmayacak” ifadesinde bulundu.

Yapı ruhsatı olan tüm yerlerin denetim altında olacağının altını çizen Aydın, müteahhitlerin yanında kalıpçı, duvarcı ve sıva ustaları gibi inşaatlarda çalışan kişilerin de sertifikalandırılarak ustalık belgesi verileceğini bildirdi. Aydın, belgesi olmayan kişilerin inşaatlarda çalışamayacağını anlatarak, “Bu kanun da 2012 yılının ilk günlerinden itibaren uygulanacak. Sertifika ve ustalık belgesi süresi 2015 yılına kadar olacak. Bu tarihe kadar inşaatlarda çalışanlar SGK'dan alacakları bir belge ile çalışmalarını sürdürebilecek” diye konuştu.

İnşaatlarda çalışanların eğitim programlarının belirlendiğini de açıklayan Aydın, “Vali yardımcımız, KTO Meclis Başkanımız, Milli Eğitim Müdürümüz, Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ve KAYİMDER olarak yaptığımız toplantıda programlar belirlendi. İnşaatlarda çalışan herkesin ortak bir belge alması kararlaştırıldı” dedi.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor