İnsan Haklarının İç Hukukta Korunması

İnsan Haklarının İç Hukukta Korunması

Kayseri Valiliği İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘İnsan Haklarının İç Hukukta Korunması’ konulu seminerde konuşan Nuh Naci Yazgan Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr.

Kayseri Valiliği İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla ‘İnsan Haklarının İç Hukukta Korunması’ konulu seminer düzenledi. Kayseri Valiliği Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere, Vali Yardımcısı ve İnsan Hakları Kurulu Başkanı Mehmet Emin Avcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, emniyet müdür yardımcıları ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından seminerde konuşan NNYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Okur, insan haklarını insanların doğduğunda kazandığını söyledi. Okur, “İnsanların sırf insan olmaları nedeniyle, doğuştan sahip olduğu hakları anlıyoruz. Bu haklar insanın insanca yaşayabilmesi için gerekli olan, vazgeçilmez ve dokunulmaz nitelikli haklardır. Bunlar devlet tarafından verilmiyor bilakis bunların varlığı devlete can veriyor. İnsan hakları bu nedenle toplum ve devlet için çok önem arz ediyor. İnsanın özgürce yaşayabilmesi, özgürce düşünebilmesi, dilediği yere gidebilmesi, istediği şehre yerleşebilmesi, bir uyuşmazlık çıktığında mahkemede adil bir şekilde adil yargılanma hakkına riayet ederek yargılanması ve herhangi bir kamu kurumuna gittiğinde orada insanca muamele görmesi tamamen insan haklarının toplumda ve devlet hayatında tam anlamıyla yerleşmesine bağlıdır” dedi.
İnsan haklarının, insanın ahlaki doğasından kaynaklandığı için yürürlükteki bütün hukuk kurallarından daha üstün nitelik arz ettiğinin altını çizen Okur, şunları söyledi:
“İnsan hakları doğuştan kazanılan ve insanın kişiliğinin ayrılmaz bir parçasını teşkil ediyor. İnsan hakları devlete karşı olan haklardır. Bu yönüyle siyasi bir boyutu söz konusudur. Hukuk devletinde devletin insan haklarını tanıma, hayata geçirme ve koruma hükümlülüğü söz konusudur. Bu haklar bireysel haklardır ve evrensel niteliktedir. Her zaman ve her yerde geçerlidir. İnsan hakları din, dil ve sosyal statü farkı gözetilmeksizin herkesin istifadesine sunulur. Bunlar üstün ahlaki haklardır.”



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı