İNŞAAT USTALARI EĞİTİLİYOR

İNŞAAT USTALARI EĞİTİLİYOR

GÜVER ?İNŞAAT USTALARI MUTLAKA EĞİTİMDEN GEÇİRİLMELİ?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlattığı inşaat ustalarının eğitilmesi programı çerçevesinde ilimizde başlatılan eğitimde ilk etap da 116 inşaat ustası eğitime alındı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce tertiplenen ve başlangıcına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdür Vekili Selami Merdin´ de iştirak ettiği programla ilgili olarak haber ekibimize değerlendirmede bulunan İl Müdürü Namık Güver ?Deprem kuşağında bulunan Türkiye´de inşaat ustalarının eğitimden geçmesi son derece önem arz etmektedir. Bu nedenle Bakanlığımız yapı sektörünün temel direklerinden biri olan inşaat ustalarının bu belgeleri alabilmelerini kolaylaştırma için bu kursları düzenlemektedir? diye konuştu?
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi´nde tertiplenen ve başlangıcına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdür Vekili Selami Merdin´ de iştirak ettiği eğitim programına 116 inşaat ustası katıldı.
İnşaat ustalarının eğitilmesi için hazırlanan programın hangi koşullar altında hazırlandığını ve eğitim sürecine dair haber ekibimize bilgi veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver söz konusu program için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları arasında protokol imzalandığını hatırlatıp, inşaat ustalarının alacakları eğitimin ve girecekleri sınavın ardından ?Mesleki Yeterlilik Belgesi´ni´ almaya hak kazanacaklarını belirterek ?Deprem kuşağında bulunan Türkiye´de inşaat ustalarının eğitimden geçmesi son derece önem arz etmektedir. Bu nedenle Bakanlığımız yapı sektörünün temel direklerinden biri olan inşaat ustalarının bu belgeleri alabilmelerini kolaylaştırma için bu kursları düzenlemektedir. ? diye konuştu?
İl Müdürü Güver bir haftalık bir süreci kapsayan eğitime yönelik olarak kendilerine 732 başvuru olduğunu ve bu başvurulardan 436 sı nı İş- Kur´a gönderdiklerini, ilk gurup olarak 116 inşaat ustasının ilk gurup olarak geçtiğimiz hafta içinde eğitime alındığını vurgulayarak ? Bu ustaların sınavlarını Mesleki Yeterlilik Kurumu Uzmanları yapacak. Ustaların sınav giriş ücreti olarak ödedikleri ücretle üç kez sınava girme hakları var. Sınavda başarılı olan ustaların sınav giriş ücretleri geri iade edilecek . Diğer başvuran ustalarımız içinde önümüzdeki günlerde yeni guruplarla eğitimlere devam edeceğiz? ifadesini kullandı?
HABER: C.ÜSTEN



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye