İNCESU- SÜKSÜN´DE TAHIL EKİLİ ALANLAR KÜLE DÖNDÜ?

İNCESU- SÜKSÜN´DE TAHIL EKİLİ ALANLAR KÜLE DÖNDÜ?

İncesu ? Süksün Mahallesi´nde tahıl ekili alanda bilinmeyen nedenle çıkan yangında yaklaşık bin 500 dekar arazi küle döndüğü öğrenildi.

 İncesu ? Süksün Mahallesi´nde  tahıl ekili alanda bilinmeyen nedenle çıkan yangında yaklaşık bin 500 dekar arazi küle döndüğü öğrenildi. Yangın alanında incelemede bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ?Halkımızı yangın riski çok yüksek olan bu günlerde hububat ekili alanlarda ateş yakmamaları ve gelişigüzel sigara izmariti atmamaları konusunda hassas olmaya davet ediyoruz" diye konuştu?

İncesu ilçesi Süksün Mahallesi´nde tahıl ekili alanda önceki gün saat 16.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yaklaşık bin 500 dekar tahıl ekili araziye yayıldı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. Olay yerine gelen itfaiye, mahallelini de yardımıyla yangını 2 saat süren çalışmayla kontrol altına aldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin yangının çıktığı alanda yaptığı inceleme sonrası yaptığı değerlendirmede  "İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü teknik personelleri tarafından en kısa sürede hasar tespit çalışmaları yapılacaktır. Yangında ekili ürünleri zarar gören tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tüm halkımızı yangın riski çok yüksek olan bu günlerde hububat ekili alanlarda ateş yakmamaları ve gelişigüzel sigara izmariti atmamaları konusunda hassas olmaya davet ediyoruz" ifadesini kullandı?



Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı