İMZA DA KAŞE DE SAHTE

İMZA DA KAŞE DE SAHTE

Büyükşehir Belediyesi ile CHP arasındaki iddia savaşı Belediye tarafından yayımlanan bilirkişi raporları ile yeni bir boyut kazandı. Hacı Ali Hamurcu olayının en önemli ayrıntılarından birisi olan 'Sahte Senet' konusu da sonunda aydınlığa kavuştu.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğünden gönderilen yazılı metinde şu bilgilere yer verildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı her konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan iki müfettiş göndermesini isteyedursun, dava ilerlerken resmi ve adli makamlarca verilen kararlar Büyükşehir Belediyesi lehine çıkmaya devam ediyor. CHP'nin resmi internet sitesi ile bazı ulusal gazeteler için mahkemelerce verilen tekzip kararlarının yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Başkan Özhaseki aleyhine açılan 'hakaret davasının kovuşturmaya gerek olmadığı' şeklinde sonuçlanmasının ardından, Hacı Ali Hamurcu olayının en önemli ayrıntılarından birisi olan 'Sahte Senet' konusu da aydınlandı. Üçüncü bilirkişi raporu da senetteki imzanın Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye ait olmadığını ve adına sahte olarak atıldığını tasdik etti.   

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'Bu olayla ilişkileri yok da senedi niye ödediler' şeklinde suçlamalarda bulunduğu senedin sahte olduğu bilirkişi raporuyla üçüncü kez ispatlanırken senedin şu anda Ergenekon Davası'ndan tutuklu bulunan grup tarafından hazırlandığı ve imzaların taklit olduğu kesinleşti.  Grafoloji ve Sahtecilik Uzmanları tarafından senedin aslı üzerinden yapılan inceleme sonucunda 27.09.2011 tarihinde hazırlanan ve davaya bakan Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan bilirkişi raporunda; senetteki Mehmet Özhaseki imzasının Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin elinden çıkmadığı net bir şekilde ifade ediliyor. Yine aynı şekilde senette kefil olarak görünen Mustafa Yalçın imzasının da sahte olduğu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'ın elinden çıkmadığı kaydediliyor. Buna karşılık senedin arka yüzünde atılı bulunan imzanın Yusuf Erikel eli mahsülü olduğu belirtiliyor.

 

Öte yandan aynı bilirkişi raporunda senedin 'ödeyecek' bölümünde bulunan 'Mehmet Özhaseki Büyükşehir Belediye Başkanı' ve 'kefil' bölümünde basılı bulunan 'Mustafa Yalçın Genel Sekreter' kaşelerinin de belediyede kullanılan kaşeler olmadığına dair sonuçlara yer veriliyor.  Daha önce de senet üzerinde yapılan iki ayrı inceleme sonucunda oluşturulan bilirkişi raporlarında da imzaların Başkan Özhaseki'ye ait olmadığı tespit edilmişti. Sonuç olarak diyoruz ki; Böylece CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bir iddiası daha fos çıkmış oldu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak iftiralarını çürütmekten, yalanlarını yüzlerine vurmaktan yorulduk. Her iftirası çürütülen, her yalanı yüzüne vurulan insanlarda biraz utanma olur. Sürecin başından beri 20'ye yakın yalan söylediler tek tek hepsini ortaya çıkardık, çıkarmaya da devam ediyoruz. Bu kadar yalan dolandan sonra hala toplum önünde 'laf cambazlığı' yapanlara en güzel cevabı yüce Türk Adaleti verecektir.

 



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti