İL MÜFTÜSÜ MARAŞLIGİL EMEKLİ OLDU

İL MÜFTÜSÜ MARAŞLIGİL EMEKLİ OLDU

Maraşlıgil`in görevini Kutlu Doğum programından sonra devredeceği öğrenildi.

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil emekliye ayrıldı. Maraşlıgil`in görevini Kutlu Doğum programından sonra devredeceği öğrenildi.
04.05.2011 tarihinde Kayseri`de İl Müftülüğüne atanan Ali Maraşlıgil 4 yılık görev süresinin ardından emekliye ayrıldı. Maraşlıgil 20 Nisan`da İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programının ardından görevini devredecek.
ALİ MARAŞLIGİL KİMDİR?
1951 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. 1962 de İlkokulu, 1969 da İmam Hatip Okulunu Kahramanmaraş'ta bitirdi. 1973`de de Konya Yüksek İslam Enstitüsünden mezun dolu. 1969 da Kahramanmaraş'ta kısa bir süre İmam-Hatiplik yaptı. 1973-1977 yılları arası Adıyaman İmam-Hatip Lisesinde Meslek Dersleri Öğretmenliği ve Okul Müdürlüğü görevini yürüttü. Milli Eğitim Bakanlığınca açılan sınavları kazanarak 1975`de 9 ay süre ile Bağdat Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Din Bölümünde Arap Dili ve Edebiyatı üzerine ihtisas yaptı. 1976`da kısa dönem vatani görevini ifa etti. 1977-1980 yılları arasında Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği görevinde bulundu. 1980 yılı sonu itibariyle öğretmenlikten istifa etti.
Bir müddet ticaretle meşgul olduktan sonra, 1983 yılında tekrar Kahramanmaraş'ta İmam-Hatip olarak göreve başladı. Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan sınavları kazanarak 1985`de Almanya'ya Din Görevlisi olarak görevlendirildi. 1989 yılında yurtdışı dönüşünde, Türkiye'deki görevine yeniden başladı.
1992-1993 yıllarında Erzurum İli Hınıs İlçe Müftülüğü, 1993-1999 yıllarında Kahramanmaraş İli Çağlayancerit İlçe Müftülüğü, 1999-2002 yıllarında Gaziantep İli Nurdağı İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu. Nurdağı İlçe Müftüsü iken, Başkanlıkça Fransa'ya Din Görevlisi olarak görevlendirildi ve 3 yıldan fazla çalıştıktan sonra Diyarbakır İl Müftülüğü görevine atanarak, 10.03.2006 tarihinde görevine başladı. Birçok Konferans, Panel, Seminer ve Sempozyumlarda konuşmacı olarak görev aldı. Türkiye Diyanet Vakfınca yayımlanan Kahramanmaraş'lı Şairlerde Peygamber Sevgisi” adlı eserle Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanlığınca yayınlanan (Kutlu Doğum) eserlerinin tertip heyetinde görev aldı. Bir konferansı ve birkaç şiiri bu eserlerde yayınlandı. Görev süresince Kademe İlerlemesi Teşekkür ve Takdirlerle taltif edildi ve 6 yıl Yabancı Dil tazminatı aldı.
2008 yılı Nisan ayında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanlığına atandı. Bu görevini yürütmekte iken, Amasya İl Müftülüğüne atanarak 10.12.2009 tarihinde buradaki görevine fiilen başlayan Ali Maraşlıgil, 04.05.2011 tarihinde de Kayseri İl Müftülüğüne atandı. Maraşlıgil, evli ve 4 çocuk babasıdır.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı