İL MÜFTÜSÜ ŞAHİN GÜVEN'DEN BASIN AÇIKLAMASI

İL MÜFTÜSÜ ŞAHİN GÜVEN

“5 VAKİT NAMAZ EN BÜYÜK MİRAÇ HEDİYESİDİR”

İl Müftüsü Prof.Dr. Şahin Güven Miraç Kandili vesilesi ile gerçekleştirdiği basın açıklamasında “5 vakit namazımız peygamberimizin bize getirdiği en önemli miraç hediyelerindendir” değerlendirmesinde bulunup “Miraç gecesinde başta Cami Kebir olmak üzere diğer birçok camide özel programlarda gerçekleşecek. Pandemi süreci sebebi ile 'ben evimde ibadet yapmak istiyorum' diyenler de aynı şekilde evlerinde ibadetlerini yapabilirler” ifadesini kullandı.

İl Müftüsü Prof.Dr. Şahin Güven Miraç Kandili vesilesi ile gerçekleştirdiği basın açıklamasında bu gecenin önemine vurgu yaparak  başladığı sözlerinde Miraç gecesinin en büyük hediyesinin 5 vakit namaz olduğunu  vurgulayıp şunları kaydetti.  "Recep ayının 27. Gecesi yani 10 Martı 11 Marta bağlayan gece, bizim dini kültürümüzde peygamber efendimizin, miraca çıkışının seneyi devriyesidir. Dolayısıyla Çarşambayı Perşembeye bağlayan gecede dünyanın birçok yerindeki Müslümanların gerçekleştirdiği gibi biz Anadolu Müslümanları da aynı şekilde miracımızı yenilemek, idrak etmek için Recep ayının 27. Gecesinde camilerimizde programlar yapacağız inşallah. Bu İslam tarihinde isra ve miraç olarak birlikte değerlendirilir. İsra dediğimiz şey gece yürüyüşü demektir. Bu gece yürüyüşü Mescid-i haramdan Mescid-i Aksaya gerçekleşmiştir. Miraç ise Mescid-i Aksadan yücelere gidiş demektir. Miraç dediğimiz yukarı doğru yükselme anlamında bir ifadedir. Peygamber efendimiz miraçtan döndüğü zaman ümmetine 3 hediye getirmiştir. Bunlardan birincisi, 5 vakit namazdır. 5 vakit namazımız peygamberimizin bize getirdiği en önemli miraç hediyelerindendir. İkincisi ise Bakara suresinin son 2 ayetidir. Son olarak İslam ümmetinde peygamberimizin ümmetinden olan ve hayatında hiç şirk koşmamış insanlar başka günahları olsa bile Allah onları affedip cennetine koyacaktır inşallah".

Sözlerinin  devamında bu tür gecelerin belirli bir ibadetinin olmadığının altını çizen Müftü  Güven, "Bu gecede nefis muhasebesi yapabiliriz. Bunun yanında kazaya kalmış olan namazlarımız varsa onları kılabiliriz, nafile namaz kılabiliriz, kuran okuyabiliriz. Her türlü ibadeti yapabiliriz. Mescid-i Aksa Allahın kutsal kıldığı yerlerden birisidir ve orası Müslümanlar için mübarek bir yerdir. Bugün eğer şu anda Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün içerisinde bulunmuş olduğu topraklarda bir savaş veriliyorsa aslında bu savaş sadece Filistinlilerin bir savaşı değil, dünyadaki bütün Müslümanların adına yapılmış olan bir mücadelenin adıdır. Onun için Müslümanlar olarak bizler oranın ihtiyacını giderme konusunda yardımcıda olmalıyız. Bunda uzun yıllar önce Kayseri halkımız Mescid-i Aksanın halılarını bizzat değiştirdiler" değerlendirmesinde bulundu.

Miraç Kandilinde başta Cami Kebir'de olmak üzere ilimizde ibadete açık olan birçok camide program olacağını aktaran İl Müftüsü Güven  ” Ancak halkımıza tavsiyemiz, en yakınındaki camiye giderek akşam namazından itibaren programlara katılması. Yatsı namazında sonrada sabah namazına kadar cemaat olduğu müddetçe camilerimiz de açık kalacaktır. Pandemi süreci sebebi ile 'ben evimde ibadet yapmak istiyorum' diyenler de aynı şekilde evlerinde ibadetlerini yapabilirler.” Diyerek sözlerini noktalarken, ilimiz sakinlerinin  kandilini tebrik etmeyi de ihmal etmedi.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da