İLKOKUL VE ANA SINIFLARINDA YÜZ YÜZE EĞİTİM SEVİNCİ

İLKOKUL VE ANA SINIFLARINDA YÜZ YÜZE EĞİTİM SEVİNCİ

Covid 19 salgınına karşı yürütülen korunma tedbirleri dahilinde startı verilen kademeli normalleşme kapsamında tüm ilkokullarda ve ana sınıflarında yüz yüze eğitime başlandı.

01 Haziran tarihi itibarı ile startı verilen kademeli normalleşme kapsamında tüm ilkokullarda ve ana sınıflarında yüz yüze eğitime başlandı.

Tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim bugün itibarıyla başlatıldı. Diğer okul öncesi eğitim kurumları, mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecek.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda ise yüz yüze eğitim, haftanın 5 günü tam zamanlı yürütülecek. Tüm ortaokul ve liselerde ise yüz yüze eğitim, haftada 2 gün olacak şekilde 7 Haziran Pazartesi başlatılacak. Okullardaki yüz yüze eğitimlere katılım, isteğe bağlı olacak. Eğitimler, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu'ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran'da alabilecek, 2 Temmuz'a kadar okullardaki telafi programına isteğe bağlı olarak katılabilecek.

Türkiye genelindeki tüm ilkokul kademelerinde ve anaokullarında bugün itibarıyla yüz yüze eğitime başlaması nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ÇANDIROĞLU, Kocasinan İlçesinde Yemliha Mahallesinde eğitime başlayan Sami Yangın İlkokulu ve P.Uzm.Çvş.Mürsel Gürlek İlkokulunu ziyaret etti.

Okul ziyaretlerinde sınıflara tek tek dolaşarak öğretmenlerden bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü ÇANDIROĞLU öğrencilerle yakından ilgilendi. Özellikle birinci sınıflarda öğrencilere okuma yaptıran ve okuma oranının yüksek olması memnun kalan Çandıroğlu ‘na Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahameddin KARAKÖSE eşlik etti.

Sürece dair öğretmenlerin görüşlerini alan Çandıroğlu “Burada görülüyor ki devam etmeyen öğrenci sayısı yok denecek kadar az bu bizleri memnum etti. Velilerimizin duyarlı yaklaşımı süreci atlatmada bizle güç verecek. Paydaşlar (Okul, Aile, Öğretmen) olarak üzerimize düşen ne varsa empati yaparak değerlendirip en iyisini yapmak zorundayız. Öğretmenlik kutsal bir meslektir, sizler bir topluma bir ülkeye yön veren kişilersiniz. Zor ama güzel bir mesleği icra etmektesiniz. ”değerlendirmesinde bulundu.



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”