İLKÖĞRETİM HAFTASI’NDA OKUL ZİLİNİ VALİ GÜNAYDIN ÇALDI

İLKÖĞRETİM HAFTASI’NDA OKUL ZİLİNİ VALİ GÜNAYDIN ÇALDI

VALİ GÜNAYDIN: “OKULLARI DAHA İYİ HALE GETİRMELİYİZ”

 ‘İlköğretim Haftası’ yurt genelinde gerçekleştirilen türlü etkinliklerle kutlandı. Mehmet İlgü İlkokulunda gerçekleştirilen ilimizdeki törenlerde konuşan Vali Şehmus Günaydın; eğitimde fırsat eşitliği gerçekleştirerek okulları daha iyi hale getirmemiz gerektiğini vurgularken, pandemi nedeni ile uzun süre okullarından uzak kalan minik yüreklerin okul sevinci görülmeye değerdi.

İlimizdeki ‘İlköğretim Haftası’ kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çenk sunumu ile start verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saim Durgun’un Covid 19 testinin pozitif çıkması nedeni ile İl Milli Eğitim Müdür Vekili İlyas Yılmaz, ve öğretmenler Ata’nın manevi huzuruna çıkıp çelenk sundular.

Çelenk sunum töreninin ardından Kocasinan Mehmet İlgü İlkokulu’nda devam eden etkinliğe Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Garnizon Komutanı Teğgeneral Vedat Öncel, protokol üyeleri, öğrenciler ve veliler iştirak etti.

Vali Günaydın törende yaptığı konuşmada eğitimde fırsat eşitliği ile okulların değerli hale getirilmesi gerektiğinin altını çizip, yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak şunları kaydetti.  “Tabi 2023 eğitim-öğretim vizyonunda hepimizin bildiği gibi okulların tekli eğitim sistemine geçmesi planlanıyor. Kayserimizde son 2 yılda hem kurumlarımız hem de hayırseverlerimizle birlikte yeni okullarda çok büyük mesafe aldık. Okullarımızı birer birer eğitime açıyoruz. Daha önce 2-3 yılda tamamlanan okulları artık 8-9 ayda tamamlamaya başladık. İnşaatı devam eden okullarımız var. Biz inşallah Kayseri olarak 2022 eğitim yılı sonunda tekli eğitime geçmeyi hedefliyoruz. Eğitim-öğretim hepimizin ortak hareket etmesi gereken bir konu. Hepimizin üzerine düşeni yapması lazım. Eğitimde fırsat eşitliğine önem vererek, bütün okullarımızı değerli hale getirmemiz lazım. Bütün öğretim çalışanlarımıza da gereken imkanları sunmamız lazım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının da bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum.”

Okul öğrencisi Güldiyar Hava Köse’nin  ‘Hayat bayram olsa’ şarkısını seslendirirken ona eşlik eden minik yürekler gelecek adına ümit verdi… 

Haber ekibimize online derslerden bıktıklarını ve okullu günlere olan özlemlerini de ifade eden geleceğin büyükleri  enerjileri ile salgın hastalığın yarattığı bütün olumsuzlukları silip attılar.

Etkinlik artık abla – abi konumuna gelen 4. Sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan birinci sınıf  öğrencilerine  çiçek verilmesi  ve  protokol üyelerinin  sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etmesi ile noktalandı.



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”