İLK YERLİ TRAKTÖR KAYSERİ’DE

İLK YERLİ TRAKTÖR KAYSERİ’DE

BAKAN PAKDEMİR CUMA GÜNÜ FUARA KATILACAK

20-23 Şubat tarihleri arasında Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan ‘15. Kayseri Tarım ve Hayvancılık Fuarı ve Türk Dünyası Toplulukları Tarım Fuarı’ nın detaylarını kamuoyuna aktarmak üzere tertiplenen basın toplantısında konuşan Atlas Fuarcılık Genel Müdürü Fevzi Atasagun ülkemizde üretilen ilk yerli traktörün ilk kez bu fuarda görücüye çıkarılacağını müjdeleyip, 250 firmanın katılacağı, 400 bin ziyaretçi sayısının hedeflendiği fuara tüm bölge insanlarını fuarı ziyaret etmeye davet etti.

Ticaret Borsası Hizmet Binasında gerçekleştirilen ‘15. Kayseri Tarım ve Hayvancılık Fuarı ve Türk Dünyası ve Toplulukları Tarım Fuarı’ basın toplantısına Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Mehmet İştahlı, Atlas Fuarcılık Genel Müdürü Fevzi Atasagun, Kayseri Tarım Orman İl Müdür Yardımcısı Ayhan Temiz ve Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Atlas Fuarcılık Genel Müdürü Fevzi Atasagun, Fuara katılacak 250 firma ve 400 bin ziyaretçi beklentisiyle birlikte Türkiye’de marka bir Fuar oluşturduklarını söyledi. Atasagun ayrıca ülkemizde üretilen ilk yerli traktöründe bu fuarda ilk kez görücüye çıkarılacağını belirterek şunları kaydetti. “Kayseri’de 15 senedir Kayseri Tarım Fuarını yapıyoruz. Bu fuarı ilk kez yaparken 30 firmayla başladık ve 2-3 bin ziyaretçimiz vardı. Zaman içerisinde biz bu fuarı büyüttük. Daha sonra Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Tarım Fuarı diye bir fuar daha ekledik. İki fuarı biz bu arada yapıyoruz. Türkiye’nin büyüyen ve gelişen fuarlarından bir tanesi Kayseri Tarım Fuarıdır. Bu fuarı da biz tek başımıza yapmadık. Buradaki tüm kurum, kuruluş ve firmaların desteğiyle yaptık ve Türkiye genelinde marka olan bir fuar oluşturduk. İnşallah daha da büyüterekten biz bu fuarı götüreceğiz. Fuarımızda bu yıl Türkiye’de üretilen ilk yerli traktörde sergilenecektir. Hayvancılıkta kullanılan hayvancılık ekipmanları, sağım sistemleri bu fuarda sergileniyor. Koyun sağım ünitesi de ilk kez Kayseri Tarım Fuarında sergilenecektir. Fuarımıza katılacak 250 firma var ve biz bu fuarda 81 ilden aşağı yukarı 350-400 bin de ziyaretçi beklentimiz var. “

Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Mehmet iştahlı ise fuarın 20-23 Şubat tarihleri arasında Dünya Ticaret Merkezinde ziyaretçilerini ağırlayacağını vurgulayarak “Tarım sektörünün tüm fuarlar aracılığıyla bilgi, alışveriş, iş birliği, pazar yönetme ve geleceğe yönelik ticari ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesi konusunda bir araya geliyor. Bu sene Kayserimizde düzenleyeceğimiz Tarım Fuarına, İl Tarım Müdürlüğümüz, Atlas Fuarcılık ve diğer taraflarla birlikte ciddi anlamda çalışmalar gerçekleştirdik. Fuarımızı çeşitlendirmek ve üreticilerimize fayda sağlamak amacıyla ürün ve fuar katılımcılarımızı çeşitlendirdik, sayısını artırdık. Farklı projeleri fuarın içerisine yerleştirdik. Fuarın daha kapsayıcı ve tüm kesimlere hitap edecek şekilde organizasyonunu birlikte sağladık. Kayseri Ticaret Borsası olarak gerek üyelerimize teşvik gerekse fuarın düzenlenmesi noktasında çalışmalarımızı yaptık. Ülkemizde tarım anlamında önemli adımlar atmaya devam ederken sektörün bütün aktörlerini buluşturan tarım fuarlarında gelişmesini sürdürüyor. Bizler bu tür fuarların şehrimizde gerçekleşmesi için her şeyi yapıyoruz ve yapmaya da devam ediyoruz. Yarın açılışını gerçekleştireceğimiz fuarımızın açılışına tüm Kayseri halkını davet ediyoruz. “ifadesini kullandı.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi