İLİMİZDEKİ KORUYUCU AİLE SAYISI 213’E ULAŞTI

İLİMİZDEKİ KORUYUCU AİLE SAYISI 213’E ULAŞTI

Koruyucu Aileler Dernek Başkanı Aysel Büyükbaş: Kayseri’de koruyucu aile sayısı 213 ulaştı

Çeşitli sebeplerle öz ailesinin yanında kalamayan çocukların devlet kontrolünde gönüllü aileler tarafından bakılması olarak bilinen koruyucu ailelik ile ilgili haber ekibimize değerlendirmelerde bulunan Koruyucu Aileler Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Aysel Büyükbaş, koruyucu aile olabilmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca belirlenen bazı şartların olduğunu hatırlatıp, bu şartları yerine getiren herkesin Koruyucu Aile olabileceğini vurgulayarak “Kayseri’de Koruyucu aile sayısı 213 ulaştı” müjdesini verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından devlet korumasındaki çocukların en büyük ihtiyacı olan aile sıcaklığına kavuşabilmeleri için başlatılan ve her geçen gün yaygınlaşan ‘Koruyucu Ailelik’ sistemi ile ilgili haber ekibimize konuşan Koruyucu Aileler Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Aysel Büyükbaş ilimiz sakinlerine koruyucu ailelik sistemi ile ilgili bilgiler verdi.

Koruyucu Aileler Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Aysel Büyükbaş öncelikle koruyucu aile olabilmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın belirlediği, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve Türkiye’de ikamet etmek. En az ilkokul mezunu olmak. Düzenli bir gelire sahip olmak. Temiz bir sicilin olması ve 25-60 yaş arasında olmak gibi bazı şartların olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

 “Koruyucu aile olabilmek için bazı şartlar vardır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve Türkiye’de ikamet etmek. En az ilkokul mezunu olmak. Düzenli bir gelire sahip olmak. Temiz bir sicilin olması. 25-60 yaş arasında olmak. Koruyucusu olacağınız çocuğun bir odası olması gerekiyor. Aile ortamının uygun olması gerekiyor. Bu şartları taşıyan ve bakanlığımız tarafından yapılan incelemeler sonucunda engel teşkil edecek unsurlar olmaması durumunda herkes koruyucu aile olabilir. Koruyucu aile olabilmesi için uzmanlarımız en ay üç ay titizlikle araştırma yapıyor. Çocuğumuzun bu aile ortamında yaşayabilmesi için topluma kazandırılabilmesi için şartlar uygun mu, değil mi uzmanlarımız incelemeler yapılıyor. Sözlerinin devamında ‘Koruyucu Aile’ ile evlat edinmenin farklı olduğunu, evlat edindirmede koşulların çok daha ağır olduğunu hatırlatan Dernek Başkanı Büyükbaş “Koruyucu ailelik ile 0-18 yaş arasındaki çocukların geçici olarak devlet kontrolünde ailelerde kalmakta. Evlat edinmede ise çocuğu nüfusunuza alarak yasalar önünde anne- baba olmaktasınız” ifadesini kullandı.

Koruyucu ailelere ve çocuklara aylık 700 ile 1500 TL arasında devlet desteğinin yanı sıra devletin koruyucu anneye sigortasını yapması, çocuğa ise sağlık güvencesi ile okula servis imkanı sağlandığını da belirten Başkan Büyükbüş şunları kaydetti“Koruyucu aile olan annenin sigortası devletimiz tarafından yapılıyor. Devlet ayrıca aylık 700 ile 1500 TL arası bir destek veriyor. Bu destek çocuğun yaşına göre belirleniyor. Üniversiteye giden çocuğa 1500 TL veriliyor, yaşı daha küçük çocuklarda ise bu rakam düşebiliyor. Devlet ayrıca sağlık güvencesi ile çocuklara servis imkânı da sağlıyor”

Sözlerinin sonunda Kayseri’de 213 koruyucu ailenin olduğunu belirten Koruyucu Aileler Dernek Başkanı Aysel Büyükbaş bu rakamın ilimiz nüfusuna oranlandığında diğer illere göre önemli bir rakam olduğuna dikkat çekip, sayıyı çok daha yukarılara taşımak adına çaba sarf edildiğini vurgulayarak “Koruyucu ailenin yanında yaşayan çocuklar biyolojik anne, babaları veya diğer akrabaları ile belli aralıklarla belli saatlerde görüşme imkânına da sahipler” şeklinde konuştu.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor