İLİMİZDE İLK KEZ AT YARIŞLARI DÜZENLENDİ!

İLİMİZDE İLK KEZ AT YARIŞLARI DÜZENLENDİ!

İlimizde ilk kez resmi at yarışı düzenlendi. 20 ve 25 kilometre üzerinden soğuk ve sisli havada yapılan Dayanıklılık Kupası'na 5 ilden 15 at ve binicisi katıldı.

Talas Belediyesi ile Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Atlı Dayanıklılık Kupası, Talas İlçesi’ndeki Akçakaya-Reşadiye-Derevenk-Endürlük güzergahında yapıldı. Saat 09.00'da Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ın verdiği startla başlayan ilk resmi binicilik kupasına İstanbul, Ankara, Bursa, Kayseri ve Nevşehir'den 15 Arap atı katıldı.

 

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, ilçede halen 4 at çiftliği bulunduğunu, Kapadokya'nın bir uzantısı olan ilimizde atçılık faaliyetlerinin son yıllarda hızlandığını, açılan at çiftlikleri sayesinde bölgede atçılığın ve biniciliğin geliştiğine dikkati çekti.

 

Ali Dağı eteklerindeki güzergahta yapılan dayanıklılık kupasına katılan atlar ve jokeyleri Dağlar; binicisi (Yunus Cıbır), Mirliva; binicisi (Erkan Demir) Toros; binicisi (Sıtkı Doğuşlu) Sisli Kır; binicisi (Mustafa Veziroğlu), Kapadokyalı; binicisi (Hakkı Yazıcı), Parlak; binicisi (Sergen Altun), Altay; binicisi (Alp Kayserili), Ayaş; binicisi (Mehmet Şibik), Şekercik; binicisi (Dilek Çelik), Pamira; binicisi (İbrahim Suat) Bade; binicisi (Sergen Güner) Yıldız; binicisi (Fikret Şahin), Ceylan; binicisi (Mustafa Sününbiye) Majestik; binicisi (Ali Karanfil), ve Yaren; binicisi (Aslıhan Centilmen), sisli havaya ve dondurucu soğuğa karşın belirlenen parkuru tamamlamaya çalıştı.

 

SOYGÜLLÜCÜ “BU ETKİNLİKLERİN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ”

 

Binicilik İl Temsilcisi ve Doru At Çiftliği Sahibi Murat Soygüllücü, "Şehrimizde atçılık ve at sporları giderek yaygınlaşıyor. Hatta çevremizdeki ilçe ve illerle birlikte ilimiz bu konuda bir cazibe merkezi haline geldi. Binicilik Federasyonu’muzun çabası, Talas Belediyesi’nin desteğiyle ilk kez resmi bir yarış gerçekleştirildi. Bundan böyle bu tür müsabakaların sayısını artıracağız" dedi.

 



2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’