İLİK BULUNAMAZSA HAYATINI KAYBEDECEK

İLİK BULUNAMAZSA HAYATINI KAYBEDECEK

İlik kanseri oğlunun tedavisi için Sivas`tan Kayseri`ye taşınan Songül Güleç, uygun ilik bulunmadığı takdirde 2,5 yaşındaki çocuğunun hayatını kaybedeceğini belirterek yardım istedi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi`nde 1,5 yıl önce ilik kanseri teşhisi konulan 2,5 yaşındaki Ahmet Sefa Güleç`in annesi Songül Güleç, oğluna uygun ilik bulmak için çalışıyor. Sivas`ta yeterli tahlil imkanı bulunmadığı için Kayseri`ye taşınarak oğlunun tedavisini sürdürmeye çalıştıklarını kaydeden Güleç, "Biz yüksek ateş ve ağız yarası için gitmiştik hastaneye. Doktorlar, `Boğaz enfeksiyonu` deyip bizi hastaneye yatırdı. 4 gün boyunca süren antibiyotik tedavisine cevap vermeyince, ateş düşmeyince tesadüfen vücudundaki morluklar aklıma geldi ve bunu söyledim. Onkoloji çağrıldı. Kan yayması yapıldı ve bizi fakülteye sevk ettiler. Fakültede kemik iliği yapıldıktan sonra teşhis konuldu ve gerekli tahliller orada olmadığı için bizi Erciyes Üniversitesi’ne sevk ettiler. Buraya geldik. Çocuğumuz 2 ay boyunca hastanede yattı ve buraya taşındık. Burada 1 buçuk yıl tedavi oldu. Geçen Şubat’ta oğlumun hastalığının tekrarladığı belirlendi ve yine hastaneye yatırdılar. İlik nakli olması gerekiyor ve şu an ilik bulunamıyor. Sefa’ya uygun bir ilik bulunamadı. Bunun arayışı içindeler" dedi.
Uygun ilik bulunmazsa oğlunun hayatını kaybedeceğini söyleyen Songül Güleç, yetkililerden yardım isteyerek, "Sadece ilik bankalarında yapılıyor bu ilik nakli. Kayseri’de böyle bir banka yok. Ankara’da ve İstanbul’da var. Mümkünse bu konuda devletin yardım etmesini ve ilik nakli bağışının artırılmasını istiyorum. Eğer Sefa’ya uygun ilik bulamazsak sonuç kötü. Ölümle karşılaşabiliyor. Çok zor günler yaşadık. Oğlumun aldığı ilaçlar çok ağır ve kendisine yansıyor. Sinirli ve devamlı halsiz. Bazı ilaçlar sinirli ve agresif yapıyor" ifadelerini kullandı.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor