İLÇELER ŞANTİYEYE DÖNECEK

İLÇELER ŞANTİYEYE DÖNECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ilçelere yapılacak yatırımlarla ilgili proje safhasının tamamlandığını ve ihalelerin başladığını söyledi. Bazı projelerin temellerinin atıldığını ifade eden Başkan Özhaseki, baharla birlikte tüm ilçelerde yoğun

Develi ilçesine bağlı mahallelerin muhtarları Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`yi ziyaret etti. Develi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Ganioğlu ve mahalle muhtarlarını dinleyen Başkan Özhaseki, ilçelere yapılacak yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Tüm ilçelerde su işinden başlanarak, kanal, arıtma, yol ve üst yapı ile ilgili uzun bir çalışma yaptıklarını ve ortaya bir program çıktığını dile getiren Başkan Özhaseki, "Baharla birlikte temel atmalar başlayacak. Develi`de içme suyu sıkıntısı vardı. Daha çok köylerde ve Yeşilhisar`a kadar uzanan hatta yaşanan su sıkıntısı çözüldü. Bu proje eskiden yapılmış bir ihaleydi; ama Yeni Büyükşehir Yasası çıkınca trilyonlarca lira bedeli biz üstlendik. Şimdi bu proje tamamlandı. Kanalda birkaç yerde sıkıntı var. Ayrıca Develi`de daha önce yapılan arıtma tesisi çalışmamış. Yeniden ihale kararı alındı ve ihaleyi yaptık. Bunun yanı sıra beldelerimizde ve büyük köylerimizde su ihaleleri yapıldı. Kanal problemleri ihale edilecek. Yollardaki asfaltlamalar, Develi içindeki kadınlar ve gençlik merkezi yapımı, park yapımı, Aksu tarafında mesire alanı yapımıyla ilgili projeler tamamlandı. Bir kısmının ihalesi de yapıldı. Mart, Nisan gibi birçok iş başlar" dedi.

Erciyes projesinden de bahseden Başkan Mehmet Özhaseki, Develi ilçesinin Erciyes projesinin bir parçası olduğunu söyledi. Birkaç sene içinde Erciyes`teki bütün tesisler bittiğinde Develi`nin sokaklarında birçok turiste rastlanacağını ifade eden Özhaseki, "Develi`de turiste uygun satış yerleri oluşacak ve kalkınma sağlanacak. İnşallah bu proje hem Kayseri`ye hem Develi`ye çok faydalı olacak. Doğalgaz konusunda Hisarcık bölgesindeki hat bağlandı. Doğalgaz şirketi Tekir bölgesine birkaç yüz metre kalıncaya kadar hattı getirdi; ancak olumsuz hava şartları nedeniyle kaynak tutmayınca çalışılamadı. İnşallah gelecek sene tamamlanır" diye konuştu.

Sadece Develi`de değil tüm ilçelerde sorunların tespit edildiğini ve bu sorunların giderilmesi için çalışmaların başladığını vurgulayan Başkan Özhaseki, "Aslında canımız tez. Akşamdan sabaha tüm işler olsun istiyorum; ama bu işler projesiz programsız olmuyor. Sadece bu yıl Develi için yapacağımız işlere harcayacağımız para 35 milyon lira civarında. İnşallah önümüzdeki yıllarda Büyükşehir ile beraber olmanın çok faydasını görürüz" dedi.



Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"