İL MÜFTÜSÜ GÜVEN MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI’ ETKİNLİKLERİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

İL MÜFTÜSÜ GÜVEN MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI’ ETKİNLİKLERİ HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

“EVLATLARIMIZA NASIL DAVRANMAMIZ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENMELİYİZ”

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, gerçekleştirdiği basın açıklamasında Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl ‘Peygamberimiz ve Çocuk’ temasıyla tertiplenen ‘2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’ etkinlikleri hakkında bilgiler vererek “Maksadımız Peygamberimizi örnek alarak, bugünün Müslümanları olarak, bugünün anne babaları olarak çocuklarımıza ve ümmetin evlatlarına nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmek, öğretmek ve yaşatmaktır." İfadesini kullandı.

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, ‘Peygamberimiz ve Çocuk’ temasıyla tertiplenen ‘2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’ Cavit Yurttaş Camii avlusunda, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugünün Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl gerçekleştirdiği Mevlid-i Nebi Haftası'nın ilk günü olduğunu hatırlatıp, hafta vesilesiyle il ve ilçelerde gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında şunları kaydetti. "Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Mevlid-i Nebi Haftası'na bir tema belirliyor. Bu yıl ki teması 'Peygamberimiz ve Çocuk.' Hem evimizin neşesi, hem geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın daha çocuk yaşında iken kendilerine ne tür bilgiler öğretmemiz gerektiği, kendilerini nasıl eğitmemiz gerektiği hususunda bu hafta boyunca inşallah çeşitli programlar gerçekleştireceğiz. Özellikle Peygamberimizin çocuklara sevgi, şefkat ve merhametle nasıl davrandığını, Peygamberimizin çocuklara muamelesinin nasıl olduğunu çeşitle programlar vesilesiyle dile getireceğiz. Aslında bundan maksat Peygamberimizi örnek alarak, bugünün Müslümanları olarak, bugünün anne babaları olarak çocuklarımıza ve ümmetin evlatlarına nasıl davranmamız gerektiğini öğrenmek, öğretmek ve yaşatmaktır."

İl Müftüsü Şahin, Mevlid-i Nebi Haftası'nın başta din görevlileri ve gönüllüleri olmak üzere bütün Kayseri halkına hayırlar getirmesini dilerek sözlerini noktalarken, Diyanet İşleri Başkanlığınca yayınlanmaya başlayan ‘Geçerken’ isimli gençlik dergisinin de tanıtımını gerçekleştirdi.



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor