İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİLAL YILMAZ YÜKSEK ÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVINDA (YGS) TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLEDİ

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİLAL YILMAZ YÜKSEK ÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVINDA (YGS) TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLEDİ

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz 24 Mart 2013 Pazar günü yapılacak YGS’de tüm öğrencilere başarılar diledi. İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz sınav öncesi yaptığı açıklamada öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulundu. Bilal Yılmaz, mesaj

“Hayatınızın her evresinde karşılaşacağınız ve geleceğinizi şekillendirecek birçok sınavla karşılaşacaksınız. Bu sınavlar bazen YGS gibi, işe giriş sınavları ya da meslekte yükselme sınavları gibi formatı belirlenmiş yapıda ve bazen de kendiniz için doğru kararları vermenizi sağlayacak toplumsal yaklaşımlar gibi informel yapıda olacaktır. Unutmayınız ki bütünü bir sınav olan yaşamınızın hangi merhalesinde olursa olsun karşılaştığınız bu sınavlarda başarılı olmak için çaba göstereceksiniz. Ama bunların hiç birisi son sınavınız olmayacak. Her zaman karşınıza yeni fırsatlar çıkacak ve siz bunlardan birinin ipine tutunarak hayatınızı şekillendireceksiniz. Asla gelecek kaygısı yaşamanızı istemiyorum. Ülkemizin geniş imkân ve fırsatlarından yararlanmak için tek yapmanız gereken; sürekli çalışmak ve kişiliğinize, ilgi ve istidatlarınıza en uygun mesleği seçmek için çaba harcamak olmalıdır. Asla umutsuzluğa kapılmayınız ve çalışmaya devam ediniz.
Bugün geçmişten farklı olarak, daha fazla yüksek öğrenim imkânlarının sunulduğu ve eğitim fırsatlarından daha fazla öğrencinin yararlanabileceği bir dönemi yaşıyoruz. Biz eminiz ve siz de emin olunuz ki yüzlerle ifade edilebilecek sayıdaki üniversitelerimizin bir programına siz de yerleşerek; meslek sahibi olma yolunda sağlam adımlar atabileceksiniz. Asla kaygılanmadan kendiniz için hangi alanda eğitim almanın ya da hayatınızı hangi yönde şekillendirmenin sizin için uygun olduğunu öğretmenlerinizin yardımıyla daha kolay kestirebilirsiniz. Biz öğretmenler sizleri hayata hazırlamak için her ihtiyaç duyduğunuzda aileniz kadar yakınınızda olacağız. Unutmayınız ki hangi meslek alanında eğitim alırsanız alın ahlaklı ve dürüst çalışanlar her zaman kazananlardır.
Lütfen unutmayınız ki bir sınavda başarılı olmak öncelikle sınavın yeterliklerini soğukkanlı bir şekilde sağlamakla mümkündür. Sınav hazırlıklarınızı titizlikle yapınız. Lütfen internet yoluyla edindiğiniz sınava giriş belgenizi, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralı-soğuk mühürlü nüfus cüzdanınızı, son 6 ay içerisinde çektirilmiş renkli vesikalık fotoğrafınızı önceden hazırlayınız. Unutmayınız ki; bu belgeleri eksik olanlar kurallar gereği, mazeret kabul edilmeksizin maalesef sınava alınmayacaklardır. Lütfen sınavdan önce sınav yerlerinizi görüp ulaşım imkânlarını ve evinizden sınav yerine hangi sürede ulaşacağınızı öğreniniz ve asla unutmayınız ki çanta, saat, cep telefonu, kulaklık, yüzük, küpe, diğer takılar, anahtar-anahtarlık, metal paraları yanınızda bulundurmanız hem sizin hem de sınav sorumlularımızın sorun yaşamasına sebep olacaktır. Yanınızda bulundurmanız ve bulundurmamanız gerekenleri birkaç kere kontrol ederek sınava gitmenizin ve elinizden gelenin en iyisini yapmanızın sizleri en güzel yerlerde görmek isteyen biz öğretmenlerin emeklerini boşa çıkarmadığınız anlamına geleceğini ve sizlerle her zaman gurur duyduğumuzu da unutmayınız.
Öğrencilerimizi hayatın sınavlarına hazırladığımız kutsal görevlerimizde bir değerlendirme uygulamasının daha arifesinde lütfen onlara kişisel başarının; bireyin kendini tanıyarak hayatını en doğru şekilde yönlendirmesiyle ulaşılabilecek bir unsur olduğunu ve asla karamsarlığa kapılmayarak sürekli çalışmakla ulaşılabileceğini yeniden hatırlatalım. Hayatın fırsatlarla dolu bir büyük sınav olduğunu ve her birinin en az bir alanda başarılı olabilecek bireyler olarak yaratıldığını bir kere daha vurgulayalım.
Eğitim; öğrenci-okul-aile üçgeninin en sağlıklı şekilde kurgulandığı gelecek planlamasından başka bir şey değildir. Sizlerle birlikte yavrularınızın başarılı yetişkinler olmaları için çaba harcıyor, emek sarf ediyoruz. Sizlerin desteği ile onların ahlakî, sosyal, akademik başarılarını bir bütün olarak tesis etmeye çaba gösteriyoruz. Unutmayınız ki başarılı insan; ahlaklı, dürüst, millî-manevi değerlerine sahip çıkan, gelecek kaygısı taşımadan zorlukları aşacak sürekli çalışma bilincini edinmiş, kendini gerçekleştirmiş, mutlu bireyin tanımıdır. Çocuklarınızı hayatlarının hiçbir sınavında başarısızlıkla itham etmeden onları desteklemeye devam ediniz. En değerli varlıklarımızın hayal kırıklığı yaşamadan sizlere güvenerek kendi yarınlarını hazırlamalarına her zaman destek veriniz. Onlarla kıymetli olduklarını vurgulayarak iletişim kurunuz. Sizin tüm olumlu tavırlarınızın bizim eğitimsel yaklaşımlarımızı desteklediğini lütfen unutmayınız. Önümüzdeki Pazar günü sınava girecek öğrencilerimiz için aileleri olarak en yüksek toleransı ve desteği gösterdiğiniz günleri yaşıyor olmanızı dilerim. Bu güne kadar çocuklarınızın başarısı için birçok fedakârlıklar yaptınız ve yapmaya devam edeceksiniz. Daha şimdiden sınavın sonucu ne olursa olsun; onların yanında olduğunuzu gösterip moral vermelisiniz. Bu tavır onların gerginliğini azaltacak ve sınav sonucuna da olumlu etki gösterecektir. Sınav öncesinde de, sonrasında da her zaman olduğu gibi çocuklarınızdan sevginizi, şefkatinizi, desteğinizi esirgemeyiniz.
Bu tavsiyelerim ile birlikte tüm öğrencilerimize ve ailelerine muvaffakiyetler temenni ederek hayatın her alanında başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir gelecek diliyorum.”


7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye