İL İNSAN HAKLARI SEMİNERLERİ

İL İNSAN HAKLARI SEMİNERLERİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mazlum-der Kayseri şubesinin hayata geçirdiği ve 2013-2014 eğitim-öğretim dönemi içerisinde ilimizde 16 lisede gerçekleştirilen “İnsan Hakları Seminerleri” plaket töreni, Hunat Kültür Merkezi’nde gerçekleşti

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mazlum-der’in hayata geçirdiği ve 2013-2014 eğitim-öğretim dönemi içerisinde ilimizde 16 lisede gerçekleştirilen “İnsan Hakları Seminerleri” plaket töreni, Hunat Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, İl Milli Eğitim  Müdürü Bilal Yılmaz, Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, Kök-Bir Kayseri Şube Başkanı Zeynel Abidin Kaymak , öğretmenler ve öğrenciler iştirak etti. Tören sinevizyon gösterimiyle başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Mazlum-der Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş;” İstedik ki, bizim Mazlumder bünyesi içerisinde yaptığımız İnsan Hakları seminerlerini, okullarımızda da yapalım, geleceğimizi emanet edceğimiz  çocuklarımızıda  haberdar edelim. Geleceğin mimarı olan gençlerimiz insan hakları konusunda bilinçlensin.” değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç ise, İnsan Hakları konusunda Türk-İslam medeniyetinin asırlar öncesinden haberdar olduğunu ve bunu yaşamında da uyguladığını dile getirerek, “Batının insan hakları” konusunda da bir anekdot paylaştı. Konaç sözlerinin devamında şunları kaydetti... ” Bildirgede insanların eşit olduğu, ırk ayrımcılığının yanlış olduğu dile getiriliyor. 1948 yılında bu metin meydana getirildiğinde, Dünya ırklar arasındaki eşitliğin önemine vurgu yapıyor. 1947 yılında Amerika, Washington’da yaşanan bir hadise var. Washington’da yayınlanan çok satan bir gazetede bir ilan bulunuyor ve şu yazıyor, ilanı veren Washington’da hayvan mezarlığını işleten bir şahıs;” Çok değerli müşterilerimiz, sizlere uzun zamandır bir hayvan mezarlığını işleterek hizmet veriyoruz. Ama bundan sonra zenci ailelerin sahip olduğu hayvanların ölülerini mezarlığımıza kabul edemeyeceğiz. Not: Bizim herhangi bir sıkıntımız olmamasına rağmen, beyaz müşterilerimizin kendi hayvanlarının, zencilerin hayvanlarıyla aynı mezarlıkta bulunmamalarını istemesi nedeniyle böyle bir çözüm yolu bulduk. Lütfen bizleri bağışlayın.” 1947’de bunu söyleyen batı bizlere 1950’li yıllarda ırk ayrımcılığı yapmayın diyor.”

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ise konuşmasında;” İnsan haklarından bahsetmek, bizim kendi değerlerimizden bahsetmekle eş anlamlıdır. Bugün baktığımız zaman en fazla ihtiyaç duyduğumuz şey gençlerimizin bu konulara vakıf olmasıdır. Mazlumder bize böyle bir çalışmayı getirdiği zaman biz ciddi anlamda heyecanlandık. Her zaman söylediğimiz bir söz var, eğitim yalnızca öğrenciyle öğretmen arasında geçen ir süreç değildir.” diye konuştu...

Tören sonunda Mazlumder ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği İl İnsan Hakları Seminerlerine ev sahipliği yapan 16 Liseye katılım belgeleri verilerek, plaket takdim edildi.



Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi