İL GENEL MECLİSİ`NDE ADAY ADAYI PATLAMASI

İL GENEL MECLİSİ`NDE ADAY ADAYI PATLAMASI

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısını yaptı. 2014 yılı Mali yılı bütçe teklifinin plan bütçe komisyonuna havale edildiği meclis toplantısında, Mahalli İdareler seçimleri için aday adayı olan meclis üyelerinin isimleride açıklandı. Kendisi de Talas Beled

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısını Meclis Başkanı Saadettin Aydın başkanlığında gerçekleştirdi.

            Toplantının başlangıcında yaptığı konuşmayla Yerel seçimler sonrasında aralarında Kayseri`nin de bulunduğu 30 büyükşehirde İGM`lerin tüzel kişiliklerinin kaldırılacağını hatırlatan Meclis Başkanı saadettin Aydın, "büyükşehirler yasası çıkmamış olsaydı 2014 yılı bütçesinin tamamını yapacaktık. Ancak bugün İl Özel İdaremizin son bütçesini görüşeceğiz" dedi.

 

            2014 yılı bütçe görüşmeleri öncesinde söz alan MHP Grup Başkanvekili Halit Demir, yaklaşan yerel seçimlerde İl Genel Meclisi`nden bazı ilçelere başkan aday adayı olan mecli üyelerinin isimlerini açıklayarak başarılar diledi. Kendisinin MHP`den Özvatan Belediye başkanlığına aday olduğunu açıklayan Demir, aday olması durumunda kendisine oy vereceğini söylediği AK Partili meclis üyesi Adnan Ünal`ın da sırf oy vermemek için aday olduğunu söyledi.

 

            Ak Partili Ünal`sa, Demir`e oy vereceğinin doğru olduğunu ancak milletvekilliğine aday olması durumunda böyle bir söz verdiğini söyledi. Karşılıklı latifeler salonda neşeli anların yaşyanmasına neden oldu.

 

            Ak Parti Grup Başkanvekili Hamdi Andaç`ta yaptığı konuşmada ilk olarak İGM`den Belediye Başkanlıkları için aday adayı ve meclis üyesi adayı olan meclis üyelerine başarılar diledi. Andaç, açıkladıgğı isimler ise şu şekilde;

            AK Parti; Saadettin Aydın, Celal Hasnalçacı, Talas - Abdulkadir Akdeniz, Yeşilhisar - Adnan Ünal, Özvatan, Turgut Koç, Tomarza - Ramazan Yapıcı, Yahyalı - Ekrem Karakoyun, İncesu. Milliyetci Hareket Partisi; Halit Demir, Özvatan.

 

            Aday adaylıkları konusunda yıllardır bölge halkına hizmet veren İl Genel Meclisi üyelerinin unutulmaması gerektiğine vurgu yapan Saadettin Aydın, "İGM üyelerimiz yeni çıkan yasayla mahalle vasfı kazanan yerlere hizmet etmiştir. Bundan sonra 30 büyük şehirde İGM olmayacağı için Büyükşehir Belediye Meclisi hizmete devam edecek. Belediye meclisinde görev alan arkadaşlarımızın kalitelerinden iyiliğinden şüphemiz yok ama İl Genel Meclisleri de unutulmamalıdır. Müracaat eden yada etmeyen tüm arkadaşlarımızın bu görevlere layık olduğuna inanıyorum. Bundan sonraki süreçte bizler 2014 Mart ayına kadar hizmetlerimize devam edeceğiz." diye konuştu.

 

            İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısı 2014 yılı Mali yılı bütçe teklifinin plan bütçe komisyonuna havale edildmesiyle sona erdi.



Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi