İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİNİ ALDI

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİNİ ALDI

İl Emniyet Müdürlüğü yaklaşan Kurban Bayramı için tedbirlerini aldı. Polisler Kurban bayramında fazla mesai yapacak. Şehrin dört bir yanında asayiş ve güvenlik en üst seviyede sağlanacak.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı yaya ve motorlu devriyelerin sayısı artırıldı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada Kurban Bayramı süresince otobüs terminalleri, tren garı ve havalimanı gibi ulaşım yerleri, mezarlıklar ile kurbanlık satış yerlerinde gerekli tedbirler alınırken, halkın yoğun olarak bulunduğu caddeler, sanayi bölgeleri, umuma açık yerler, alışveriş merkezleri, pazar yerlerinde hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

 

            Bayramda trafik akışının yoğun şekilde yaşanacağı bölgelerde ekiplerin artırıldığı ve vatandaşların trafik yönünden huzurlu bir tatil geçirmeleri için alışveriş merkezlerinin bulunduğu yerler, şehitlik, mezarlıklar, kurban satış yerleri, otobüs terminali ile çevreyolu üzeri ve şehir içi-şehirlerarası yollarda da emniyet açısından tüm imkanların seferber edildiği bildirildi.

 

            İl Emniyet Müdürlüğü vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirebilmesi için alınan tedbirlerin yanı sıra vatandaşları da dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

Yapılan açıklamada "Alışveriş merkezlerinin bulunduğu bölgelere park etmiş oldukları otolarının iç kısmına cüzdan, çanta, kredi kartı ve cep telefonu gibi değerli eşyalarınızı yada değerli olmasalar bile değerli görüntüsü veren paket ve poşetleri oto içerisinde bırakmamaları; bankalara ait ATM'lerden para çekerken yardım aldıkları kişilere dikkat etmeli ve banka bilgilerini üçüncü şahıslara vermemeli; altın, mücevherat, zincir ve kolyelerin kolayca çekilip, çıkarılacak biçimde takılmaması: hırsızlık ve kapkaç olaylarına karşı, vatandaşlarımız gezi ve ziyaretleri esnasında değerli eşya ve paralarını başkaları tarafından görülecek şekilde teşhir etmemeli. Bayram alışverişlerini yaparken, sahte para konusunda duyarlı olmaları, tatile gidilmesi veya uzun süreli ikametten ayrı kalınması durumunda, ikamet ve işyerlerinin kapı ve pencerelerinin kilitli olup olmadığının kontrol edilmesi, perdelerin sıkı sıkıya kapatılmaması; evde veya işyerinde bir lambanın açık bulundurulması, komşulara bilgi verilip eve göz kulak olmaları tembih edilmeli; apartman yönetimlerinin ve bina görevlilerinin tatil süresince seyyar satıcı, bohçacı, falcı ve dilencilerin apartmana alınmaması konusunda gerekli tedbirleri alması; kurban almaya gittiklerinde, yanlarına gelip, alım satım yerlerindeki bazı kurbanlıkların kendisine ait olduğunu söyleyip, pazarlık yaparak vatandaşlardan para almaya çalışan insanlara dikkat etmeleri gerekmektedir." uyarıları yapıldı.

 

Vatandaşların Bayram süresince karşılaştıkları herhangi olumsuz bir durumda 155 Polis İmdat numarasını aramaları istendi.

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor