İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ,

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ,

?ŞEHİR HASTANESİ TAMAMLANMAK ÜZERE?

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli tertiplenen kahvaltılı basın toplantısında medya mensuplarıyla  bir araya gelerek  geride kalan 2017 yılında  gerçekleştirilen sağlık çalışmalarını değerlendirip, şehir hastanesinin akıbeti başta olmak  üzere  önemli gördüğü konular ve 2018 yılında hayata geçirilecek projeler  hakkında  kamuoyunu  bilgilendirdi?.  İl Müdürü Benli ?Şehir hastanesi bitmek üzere. Bizde bir an önce nasıl taşınabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz? ifadesini kullandı?

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli tertiplenen kahvaltılı basın toplantısında medya mensuplarıyla bir araya gelerek geride kalan 2017 yılında gerçekleştirilen sağlık çalışmalarını değerlendirdi?  İl Müdürü Benli sözlerine göreve kısa bir süre önce başladığını hatırlatarak başlayıp "Eğitim Araştırma Hastanesi´ne 2017 yılında 4 milyon 48 bin 825 kişi muayene olmuş. 848 bin 603 kişi acil vaka olarak geldi. Yaklaşık yüzde 21 oranında acil bir girişimiz. var. Bu acil servis için büyük bir oran. Ayrıca 73 bin 414 ameliyat yapıldı."bilgilerini paylaştı?

Sözlerinin devamında vatandaşların hastane kullanımı açısından bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten İl Sağlık Benli;  "Acile gelenlerin içerisinde yüzde 84´ünün acil vaka olmadığını tespit ettik. Bu konuda biraz bilinçlenmemiz gerekiyor. Halkın acil servisleri gereksiz yere meşgul etmemesi gerekiyor. Önce aile hekimliklerimizi kullanmamız gerekiyor? ifadesini kullandı?

Aile hekimliğinin etkinliğini artırmanın çok önemli olduğunun altını çizen İl Müdürü Benli? Bu konuda hepimize görev düşüyor. Çünkü imkanlar bizim imkanlarımız. Sınırsız imkan diye bir olay yok. Her şey sınırlı. Bu konuda dünyada basamaklandırma sistemi vardır. Şu an bizim sistemimiz basamak atlamaya izin veriyor. İnsanlar aile hekimine gitmeden hastaneye gidebiliyorlar. Yurt dışında böyle bir sistem yok." Değerlendirmesi ile ilimiz sakinlerine öncelikli olarak Aile Sağlık Merkezlerini tercih etmeleri çağrısında bulundu?

Sözlerinin sonunda herkesin merakla beklediği  ?Şehir Hastanesi´nin akıbeti ve Müdürülüğü bünyesinde  görev  yapan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi konusunda da  bilgi  veren  Benli  ?Şehir Hastanesi  bitmek üzere. Bizde bir an önce nasıl taşınabiliriz bunun gayreti içerisindeyiz. Taşeron işçilerimizden bin 880 kişi kadroya geçebilecek durumda. Bir yandan da bu konuyu takip ediyoruz." Dedi..  

HABER:  C.ÜSTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"