İL MÜFTÜSÜ ŞAHİN GÜVEN´DEN

İL MÜFTÜSÜ ŞAHİN GÜVEN´DEN

RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

İl Müftüsü Şahin Güven, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamasında "Bayramlar sevinç ve sürur zamanlarıdır. Ayrıca müminlerin günahsız geçirdiği, imanla ömrünü tamamladığı, kabir sualini rahat verdiği, amel defterini sağ taraftan aldığı ve cennetle ebedi saadeti kazandığı vakitler de sevinç zamanları bayram günleridir" dedi.
"Ramazan-ı Şerifte Rahmet, Mağfiret ve Cehennem´den kurtuluş iklimini yaşadık" diyen Güven, "Bu mübarek ve manevi günlerin ardından bayramı idrak etmemiz, sevinmemiz, sevindirmemiz, barışmamız, kaynaşmamız ve kardeşçe kucaklaşmamız da, öbür âlemdeki büyük ve sonsuz bayramların bir nevi yansımalarıdır.
O halde hayatımızın her saniyesini bayrama çevirmemiz bir yerde elimizde olsa gerektir. Günahsız geçen günlerimizin sevgi, saygı ve hoşgörülü, büyüğünü küçüğünü, birliğini dirliğini, helali haramı bilen gönüllerimiz ve nice nice güzelliklerimiz bu bayramların habercisidir" ifadesinde bulundu.
Güven, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Rahmet ve Mağfiret ikliminden faydalandığımız bu manevi zaman diliminde çok ahlaki güzellikler kazandık. Bu güzellikler ibadetle kesintisiz devam ederse eğer, hayatımızın her safhası güzelliklerle dolar. Sevgili peygamberimizde (s.a.v.) : ?İbadetlerin Allah´a karşı en sevimli olanı, az da olsa devamlı olarak yapılanıdır? buyurmuşlardır.
Bayramda fakirlerimizi, yoksullarımızı, dul ve yetimlerimizi, bu günlerde muhtaçlarımızı, ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi vatanlarını terk ederek muhacir olmuş Suriyeli ve Mülteci kardeşlerimizi zekât, fitre, sadaka ve yardımlarımızla sevindirmeliyiz. Birlik ve beraberliğe ekmek ve sudan daha muhtaç olduğumuzu unutmamalıyız. Bayramımızı bu güzelliklere vesile kılmak toplum bireyleri olarak en büyük görevimizdir.
Hepimiz bayram günlerini büyük bir fırsat bilerek bayramın sevincini yaşayamayan huzurevi, cezaevi, hastane, yetiştirme yurtları, kimsesiz yaşlıları, özellikle anne babalarımızı, akrabalarımızı, komşularımızı ve ebedi âleme göç etmiş yakınlarımızı kabirlerinde ziyaret etmeli. Çocukları hediyelerle sevindirmeli. Dünyada zulüm altında inleyen Müslüman kardeşlerimize özellikle Gazze de Yahudi zulmüyle ezilen Filistinli kardeşlerimize de dua etmeyi dini bir görev bilmeliyiz.
Bu duygularla; Bayram vesilesiyle araçlarıyla seyahat edecek vatandaşlarımızın araçlarının bakımını yaptırmalarını, uykusuz ve dikkatsiz araç kullanmamalarını, trafik kurallarına uymalarını hatırlatır, daha nice sağlıklı, mutlu ve umutlu bayramlara kavuşma temennisi ile Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle tebrik eder, bayramın milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah´tan niyaz ederim."



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"