İL MÜFTÜSÜ DOÇ.DR. ŞAHİN GÜVEN,

İL MÜFTÜSÜ DOÇ.DR. ŞAHİN GÜVEN,

?UMREYE ARZ-I HÂL İÇİN GİDİLİR!?

Kocasinan İlçe Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşen Umre seminerinde çoğunluğu öğrencilerden oluşan ve sömestr tatilinde umreye gidecek olan ilimiz sakinlerine seslenen İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven ?Umreye arz-ı endam için değil, arz-ı hal için gidilir? değerlendirmesinde bulundu?

Kocasinan İlçe Müftülüğünce çoğunluğu öğrencilerden oluşan ve sömestr tatilinde umreye gidecek olan ilimiz sakinlerine yönelik gerçekleştirilen umre semineri Cami-i Kebir İmam Hatibi Halil İbrahim Arslan´ın Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı?

İl Müftüsü Doç. Dr.Şahin Güven katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada Umre´nin, Müslümanlar için taşıdığı değerden, Umre´den ne anlaşılması gerektiği hususunda  değerlendirmelerde  bulundu? Öncelikle Umre´nin anlamı ve Hz. Hacer annemizin Hac ve Umre menasiklerinden olan ?Say´ ibadetinde taşıdığı misyonun üzerinde duran İl Müftüsü Güven, sözlerini şunları kaydetti? ?Hz. İbrahim (aleyhisselam), eşi Hz. Hacer annemizi ve kundaktaki bebeği Hz. İsmail´i çölün ortasında bırakıp gideceği zaman Hacer annemiz, Hz. İbrahim´e, ?Bizi burada bırakarak gitmeni sana Allah mı emretti?´ diye sormuştu. Hz. İbrahim´den ?Evet´ cevabını alan Hacer annemizin söylediği söz, hepimize büyük bir örnektir: ?Eğer Allah, burada bir başımıza kalmamızı emrettiyse O, bize kefildir, vekildir. ´Hacca ve umreye turistik seyahat için gitmiyoruz. Manevi olarak kendimizi yenilemek için gidiyoruz. Hz. Hacer annemizin bu kıyamete kadar hepimizi ibret olacak teslimiyetini yaşamak için gidiyoruz. Hac ve umre, sıradan bir seyahat değildir. Hac ve umreye, oralarda arz-ı endam etmek için gitmiyoruz; arz-ı hâl etmek için, halimizi Rabbimize arz etmek için gidiyoruz.Kalbimizi Kâbe´ye bağlı kılarak orada bulunmalıyız. Bizler, Kâbe ile kalbimiz arasında diyalog kurmalıyız. Hz. Hacer annemiz, teslimiyet gösterdi ve Yüce Allah´ da ona çölde, su fışkırttı, zemzemi ikram etti. Bizlerin yaşarken bir dünya problemimiz, sorunumuz vardır; Yüce Allah´a gönülden teslim olduğumuzda, o bize bir çıkış yolu gösterecektir.?  

Sözlerinin sonunda Umre ibadeti için gidilen o mukaddes beldelerde ihlas ve samimiyetle hareket etmeyi, ibadetlere dikkat etmeyi tavsiye eden İl Müftüsü Güven, umreciler için çok büyük önem arz eden şu cümleleri sarf etti?  ?Kâbe´de tavaf ederken ve say yaparken, lütfen, ne yanınızdakiyle konuşun ne de telefon açıp başkalarıyla konuşun. Orada, Rabbinizin huzurunda, ibadeti doyasıya yaşayın. Dualar yaparken sağınıza solunuza değil, kendi iç dünyanıza bakın. Kur´an-ı Kerim´de birkaç ayet-i kerimede, bizlere bir müjde veriliyor. Yaptığımız bir amel, mesela namaz; huşûlu ve tadil-i erkâna uygun ve riyadan, gururdan, kibirden uzak bir şekilde namaz kıldığımızda, bütün kıldığımız namazlar, onların içerisinde en iyisinin sevabına göre karşılık görecektir. O zaman bizler, o en iyi namazı kılmak için çalışalım. En iyi duayı yapmaya gayret edelim. Umremizi de böyle yapmalıyız.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ