İL MÜFTÜSÜ DOÇ.DR. GÜVEN:

İL MÜFTÜSÜ DOÇ.DR. GÜVEN:

?MEVLİD KANDİLİNİ KURU BİR MESAJLA GEÇİŞDİRMEYİN?

22 Aralık Salı´yı Çarşamba´ya bağlayan gece idrak edilecek olan ?Mevlid Kandili´ öncesinde basın toplantısı düzenleyen İl Müftüsü Doç.Dr. Şahin Güven ilimizde farklı camilerde kandil programları düzenleneceğini duyurarak ?Mevlid Kandili´nde Müslümanlar kuran okumalı, namaz kılmalı ,peygamberimiz (S.A.V) salavat getirmeli ve kandil kutlamalarını kuru bir mesajla geçirmek yerine eş ?dost ? akrba ? komşu ziyaretleri gerçekleştirilmelidir? tavsiyesinde bulundu?
İl Müftülüğü hizmet binasında medya mensuplarının karşısına geçen İl Müftüsü Doç.Dr. Şahin Güven, 22 Aralık Salı gününü Çarşambaya bağlayan gecenin Mevlid Kandili olarak kutlanacağını duyurdu? Kayseri´deki bir çok camide ?Mevlid Kandili´ programları tertip edileceğini belirten Güven, Salı günü akşam merkezi programın Hunat caminden olduğunu belirterek diğer camilerde de programların olacağını hatırlattı?
İl Müftüsü Doç.Dr. Güven, Mevlid Kandili´nde Müslümanlar kuran okumalı, namaz kılmalı ,peygamberimiz (S.A.V) salavat getirmeli ve kandil kutlamalarını kuru bir mesajla geçirmek yerine eş ?dost ? akrba ? komşu ziyaretleri gerçekleştirilmesi gerektiği hatırlatmasında bulunarak ?Peygamberimizin doğum gününde kuru kuru mevlüd okumakla, onu ellerimizdeki telefonlarla mesaj çekerek kutlamamalı; bununla birlikte onun hayat veren mesajlarına kulak vermeliyiz. Yeryüzünde önemli gelişmelere sebep olan bu kutlu doğum, insanlık tarihinin en önemli olaylarından birisidir. Çünkü onun dünyaya geldiği dönemde, insanlar her türlü değer ölçülerini yitirmiş, yollarını şaşırmışlardı. Küfür, haksızlık ve zulüm gönülleri karartmış insanları Allah´a giden yoldan uzaklaştırmıştı. Ferdi ve sosyal ahlak tamamen bozulmuştu. Dünyada insanın en çok ihtiyaç duyduğu şey olan huzur can ve mal güvenliği ortadan kalkmıştı. Dünyanın bir çok köşesi kanlı boğuşmalara sahne oluyordu. İnsanlık bir kurtarıcının gelmesini dört gözle bekliyordu. Bütün ümitler Yahudi ve Hristiyan dinlerinin müjdelediği ahir zaman peygamberlerine yönelmişti. Bu husus Kur´anı Kerim´de şöyle ifade edilmişti: hani Meryem oğlu İsa ey israiloğulları şüphesiz ben, Allahın size benden önce gelen Tevrat´ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek Ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici olarak gönderdiği peygamberiyim demişti. Fakat İsa onlara apaçık mucizeleri getirince, bu apaçık bir sihirdir dediler. Peygamber efendimiz (s.as) böyle bir zamanda dünyaya gelmişti. Bu gecenin sabahı gerçekten de nurlu bir sabahtı. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştı. Bu fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi yüce Allah´ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. ? ifadesini kullandı.
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”