İL MÜFTÜLÜĞÜ´NDEN TASHİH-İ HURUF KURSU

İL MÜFTÜLÜĞÜ´NDEN TASHİH-İ HURUF KURSU

İl Müftülüğü öncülüğünde ve Dini Yüksek İhtisas Merkezi´nin koordinesinde 6 aylık bir süreç içerisinde tamamlanacak olan ?Tashih-i Huruf´ kurslarının açılışı Mümin Akan Kur´an Kursu Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi?

?Tashih-i Huruf´ kurslarının açılış programa, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Kayseri Dinî Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdulkadir Kabdan, Kayseri Dinî Yüksek İhtisas Merkezi Şube Müdürü Reşat Özalp, Kayseri Dinî Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Yüksel Demirkoparan, İl Müftülüğü Uzman Vaizesi Cansever Dokuz ve kursiyerler iştirak etti?                         

Garnizon Köşk Kışla Camii İmam Hatibi Ramazan Uyar´ın Kur´an´ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış etkinliğinde katılımcılara hitap eden  İl Müftüsü  Güven  bu kursun hayırlara vesile olmasını temenni ederek  ?Tashih-i Huruf dersleri, Diyanet İşleri Başkanlığı´nın eğitim merkezlerinde ve Dini Yüksek İhtisas Merkezleri´nde bir bölüm olarak var. Zaman zaman İl Müftülükleri´nin istek ve talepleri doğrultusunda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından izin verildiği oranınca tashih-i huruf kursları düzenlenebiliyor. Sizlerin, bizlere sunduğu talebi bizler de Ankara merkeze sunduk ve kabul edildi elhamdülillah. Sizlerden iki isteğim var. Birincisi, buradaki derslerin kıymetini bilerek hocalarımızdan azamî derecede istifade etmelisiniz. Sonuna kadar fedakârlık göstermelisiniz. Kursa ayırdığınız vakti verimli geçirmeye çalışmalısınız. Buraya, yalnızca kurs bitiminde bir başarı evrakı almak için gelmemelisiniz. İkinci isteğim ise; aynı zamanda asıl görevlerinizi de aksatmamalısınız. Eğer şikâyetler gelirse, ne olur biliyor musunuz? Gelecek yıllarda bu kurslar açılamaz. Bu konuya çok dikkat etmenizi istiyorum.? değerlendirmesinde bulundu?

Mümin Akan Kur´an Kursu´nda gerçekleştirilecek ve 6 ay sürecek olan bu kursta, 20 erkek, 20 de bayan kursiyer eğitim görecek.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor