İL MÜFTÜLÜĞÜ

İL MÜFTÜLÜĞÜ

?KUDÜS VE MESCİD-İ AKSA ? KONFERANSI

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Mirac Kandili münasebetiyle Develi ilçesinde ? Kudüs ve Mescid-i Aksa? konulu konferans verdi.

Develi İlçe Müftülüğü, Develi Belediyesi, İHH Develi Temsilciliği ve Develi Din Görevlileri Derneği´nin ortaklaşa düzenledikleri program, Develi İlçesi Mustafa Aksu Kültür Merkezi´nde icra edildi. Program Develi Meteris Camii İmam Hatibi İsmail İğde tarafından okunan Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 İl Müftüsü  Doç. Dr. Şahin Güven, ?Kudüs´ün ve Mescid-i Aksa´nın on yıllardır Müslümanların kanayan ve hiç dinmeyen yarası olduğunu, Müslüman yönetici ve idarecilerin basiretli, ferasetli bir şekilde hareket etmelerini, Peygamber Efendimiz ´in (s.a.v.) aylarca sürse de yalnızca ibadet maksadı için ziyaret edilmeye değeceğini belirttiği üç mescidimizden birisi olan Mescid-i Aksa´mızın asla yalnız bırakılmamasını, gelecek nesillerin de bu büyük değerlerimizden haberdar olmaları için bilinçlendirilmelerinin gerektiğini? belirtti. İl Müftümüz Güven, konferansında Kudüs ve Mescid-i Aksa´nın önemi, tarihi sorumluluğu ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Düzenlenen programa, İl Müftü Doç. Dr. Şahin Güven, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Emekli Vaiz Mehmet Bektaş,  Develi İlçesi İHH Temsilcisi Ebubekir Yıldız, Develi İlçesi Din Görevlileri Derneği Başkanı Abdullah Yanar, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Konferanslar sonrası İl Müftülüğü tarafından öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlarından olan ?Selam Sana Ey Kudüs? kitabı hediye edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor