İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇANDIROĞLU

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇANDIROĞLU

?DERSHANELER´ KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

   İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi´nde gerçekleştirdiği basın toplantısında son günlerin gündemdeki konusu ?Dershanelerin Kapatılması´ na açıklık getirerek ?Anayasa Mahkemesi kapatılma kararını durdurdu ama bu dershaneler geri gelecek anlamına gelmiyor? ifadesini kullandı?
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, YGS, LYS ve TEOG sınavlarına hazırlık kursları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek maksadı ile Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesinde tertiplenen basın toplantısında medya mensuplarının karşısına geçti?
Dershanelerin kapatılma süreciyle başlayan, milli eğitim okullarındaki sınavlara hazırlık kurslarına, eğitimine devam eden öğrencilerin yanı sıra, mezun olan kişilerin de bu kurslardan faydalanabileceğini, Milli Eğitim olarak sınavlara hazırlanan kişilere yardım edebilmek için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu; "Dershanelerin kapatılması ile ilgili süreç hepimizi malumudur. İlk yasanın çıktığı günden itibaren biz geçen yılda bütün ortaokullarımızda ve bütün liselerimizde kurs ihtiyacı ve kurs talebi olan vatandaşlarımızın ve çocuklarına kurs imkânı sağlamıştık. Geçen sene bunların bir kısımları faaliyetlerine devam etmişti. Bu dershanelerden şuan itibari ile 15 tanesi liseye, 9 tanesi de ortaöğretime dönüşmüş durumdadır. Bu ilgili alanlarda yine geçen sene yaptığımız gibi bu sene de bütün ortaokullarda ve liselerde bu kurs çalışmalarını yapmış durumdayız. Hiçbir vatandaşımız gelip de ?arkadaş benim çocuğum kursa gitsin´ deyip de geri göndereceğimiz bir tane çocuk yok. Vatandaşlarımıza bunun bilgisini vermek isterim. Bizim yaptığımız çalışmalar bizim yaptığımız hazırlıklarda dershaneden ne bekliyorlarsa bunun çok daha üstünde, çocuklarımızın eğitim ile ilgili yardımla ilgili bütün süreçlerini tamamen karşılayacak durumdadır. Gerek mantalite olarak gerek öğretmen arkadaşlarımızın gayretleri olsun, aratmayacakları ve çocuklarımızın başarısına ciddi anlamda katkı sağlayacaklarını düşündüğümüz bütün planlamasını biz burada İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bununla birlikte Melikgazi Belediyemizin de bize çok ciddi yardım ve katkıları var. Diğer belediyelerimiz de mekan konusunda ve kaynak temini noktasında çalışmalarımız devam ediyor ama planlama noktasında şimdiye kadar herhangi bir eksikliğe fırsat vermeden tamamladığımız bir süreç söz konusudur. Burada kurs verirken sadece okullarımızda devam eden öğrencilerimize anlaşılmasın. Bizim ortaokullarda ve liselerde öğrencilerimiz olan çocuklarımıza yönelik kurs çalışmamız olacak. Bunun yanında mezun olan öğrencilerimize de var. Mezun olmuş 6 bin öğrencimizle alakalı süreç Halk Eğitim Müdürlüğümüzün planlaması ile yürüyecek bir süreçtir. Bunu 9 bine kadar da çıkaracağız. O alanda hiçbir eksikliğe fırsat vermeden ve talep eden öğrencimizi geri göndermeden karşılayacağımız bir süreç söz konusudur"

Çandıroğlu sözlerinin devamında son günlerin gündemden düşmeyen dershanelerin kapatılması konusunda da açıklamalar yaptı. Çocuklarının sınavlara nasıl hazırlanacakları konusunda ailelerin bir endişe yaşamamalarını, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü sorumluluklarını yerine getireceklerini ve kurslarda sınıf mevcutlarının dershane gibi az kişiler ile eğitim vereceklerinin altını çizerek şunları kaydetti? "Vatandaşlarımızın çocuklarına yönelik sınavlara hazırlanma noktasında ´benim çocuğum nasıl hazırlanacak?´ ve ´dershanelerin kapatılmasından dolayı bir sıkıntı yaşayacak mıyız?´ diye düşünmelerine gerek yok. Biz bu süreçlerin tamamını ilmek ilmek dokuyarak tamamlamış durumdayız. Eğitim öğretim kadromuzla, okullarımızla ve öğretmen arkadaşlarımızın bilgisi ile bu sürece hazır olduğumuzu bütün vatandaşlarımıza bunun duyurusunu yapmak için toplantı düzenledik. Düzenlediğimiz kurslar 20 kişilik olacak. Sınıfta bulunan öğrenci sayısı 20´yi aşmayacak. Ortaokullarda 188 grupta 3 bin 549 öğrenci kurslara devam ediyor ama planlanan ise 3 bin sınıfta 60 bin öğrencidir. Liselerde 2 bin sınıfta 40 bin öğrenci. Lise mezunlarında ise 500 sınıfta 10 bin öğrenciyi planlıyoruz. Talep gelmesi noktasında da eğitim ve öğretim süreçlerinin tamamını hazırlamış durumundayız.?

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ayrıca, Anayasa Mahkemesinin dershanelerin kapatılma kararının durdurulması konusunda da açıklamalarda bulunarak halkın kafasındaki soru işaretlerini giderdi. Çandıroğlu,? Bu karar dershanelerin tekrar geri gelmesi anlamına gelmiyor? dedi ve ekledi? "Anayasa Mahkemesi kararı iptal etti ama önceki yasayı da yürürlüğe koymadı. Bugün itibari ile Anayasa Mahkemesi´nin bu kararı iptal etmesi dershanelerin geri geldiği anlamına gelmiyor. Şuan Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü mevzuatında dershane diye bir olgu yok. Zaten olmadığı içinde bu kursları planlama noktasına girdik ve hazırlığı da bunun için yaptık"
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ayrıca ?Turkuaz Seramik´ ile bir protokol imzalayarak, okullarda eksik ve öğrencilerin güvenliği açısından tehlike işgal eden ıslak zeminlerde iyileştirme çalışmaları, tüm merkez ve ilçelerdeki ihtiyaç duyulan okullarda gerçekleştirilecek.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı