İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ´NÜN

İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ´NÜN

?BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ´ MASAL YARIŞMASI SONUÇLANDI

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nce 3. Milli Kültür Şurası Eylem Planı kapsamında tertiplenen ?Bir Varmış Bir Yokmuş? başlıklı masal yarışması sonuçlandı. Yarışmada birincilik ödülünü ?Kötü Büyücü? adlı masalıyla Yiğit Erciyes kazandı.  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda yapılan ödül törenine İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, jüri üyeleri ve yarışmada dereceye giren katılımcılar iştirak etti.

Ödül Töreninden önce konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, 3. Milli Kültür Şurası Eylem Planı kapsamında 100´ün üzerinde bir katılımla masal yarışması düzenledik. Jüri üyelerimiz günlerce çalışma yaptılar ve bugün yarışmanın ödül törenini düzenliyoruz diyerek şunları kaydetti. ? Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi vardı. Kültürde ve Milli eğitimde yapacağımız daha çok işimiz var. Gerçekten Milli eğitim ve Kültür olayı bir milletin en önemli kurum ve kuruluşlarıdır. Bu söz üzerine kültür şurası toplandı. Günlerce süren bir çalışma sonucu, Türk Milletine Anadolu coğrafyasında yaşayan kültürümüze uygun üretimlerin yapılması gerektiğini orda yüzlerce madde üzerinde belirlendi. Kültür şurasında alınan bu kararlar doğrultusunda illere de bir yol haritası gönderildi. Kültür Şurası kararlarında Yerli, milli, bize ait olan değerlerimizi bünyemize, ruhumuza ve yaşantı tarzımıza uygun olan çalışmalar belirlenerek gerçekleştirilmesi söylendi. Bizlerde bunların sonucunda 3. Milli Kültür Şurası Eylem Planı kapsamında düzenlenen ?Bir Varmış Bir Yokmuş? başlıklı masal yarışması düzenledik. Duyarlılık gösterip yarışmaya katılan tam yazarlarımıza teşekkür ediyorum.?

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan ise konuşmasında yarışmanın ismine dikkat çekerek, ?Hayatta zaten Bir varmış Bir yokmuş. Doğduğumuz zaman gözlerimizi açıyoruz, öldüğümüz zamanda kapatıyoruz. Yazar kardeşlerimizi tebrik ediyorum, Biz sanatkârların başkanıyız sizlerde düşüncelerinizi yazıya döken sanatkârlarsınız. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum, ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren yazarlara ödülleri verildi. Birincilik ödülünü?Kötü Büyücü? adlı masalıyla Yiğit Erciyes, ikincilik ödülünü ?Küçük Çocuk ve Sihirli Kalem ? adlı masalıyla İbrahim Karaman ve üçüncülük ödülünü ?Alakarga? adlı masalıyla Oya Tatlıbal elde etti?

HABER : ÖZGÜR AYDOĞDU

 



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü