İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

DRİFT YAPAN 42 SÜRÜCÜNÜN EHLİYETLERİNE EL KOYDU?

Kayseri Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ?Drift´ yaparak kamunun huzurunu ve sağlığını bozacak şekilde araç kullanan 42 kişinin ehliyetinin alındığı, 12 kişi hakkında işlem yapıldığı ve 42 aracın trafikten men edildiği duyuruldu?

Kayseri Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada "İlimizde son yıllarda artarak devam eden özellikle gençler tarafından araç egzozlarına çeşitli aparatlar taktırarak gürültü çıkaran araç ve sürücüleri ile modifiyeli araçlarla Drift yaparak kamunun huzurunu ve sağlığını bozacak şekilde araç kullanan araç ve sürücülerine yönelik olarak;

İl Emniyet Müdürlüğümüz trafik ekiplerince 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu´nun 30/1b maddesi ?(. çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler? gereğince 01-05 Temmuz tarihleri arasında (44) adet Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenmiştir" ifadesinde bulunuldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ayrıca Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 67. Maddesi ?teknik şartlara uygun durumda olmayan araçların trafiğe çıkması yasaktır.? gereğince muayene süresi dolmasa bile yetkili zabıtaca muayenesi gerekli görülenler ile üzerinde teknik değişiklik yapılan araçların ayrıca özel muayenesi zorunludur. Hükmü gereğince araçlara Uygunsuzluk Tespit Tutanağı düzenlenmek suretiyle, muayene istasyonlarına sevk edilmek üzere (42) araç trafikten men edilmiştir. Gürültü ile ilgili aynı Kanunun, 73.madde (Araçları, kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürmek, ....) gereğince (28) adet işlem yapılmış, Drift yapan araçlar ile ilgili olarak ise 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu´nun 46/2c maddesinden (aksine bir işaret bulunmadıkça, trafiği aksatacak veya tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmek) maddesince (12) adet işlem yapılmıştır.

Yukarıda belirtilen araçları kullanan ve trafikte tehlike saçacak şekilde araç kullanan sürücüler ile ilgili olarak; 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu´nun 45. Maddesi (Sürücü belgesi sahibi kişide sağlığı bakımından sürücülüğe engel aşikar bir değişikliğin görülmesi ve tespiti halinde, trafik görevlilerince sürücü belgesi geri alınarak, kişinin sağlık kuruluşlarında muayenesi istenir.) maddesi gereğince İl Sağlık Müdürlüğüne sevki yapılarak sağlık raporu aldırılması sağlanmaktadır. 01-05 Temmuz tarihleri arasında (42) sürücü İl Sağlık Müdürlüğüne rapor almak üzere sevki yapılmıştır.

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde trafikte seyahat etmelerini önemle duyurur, kazasız günler geçirmenizi dileriz."


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası

Hastaneye gitmek için bindiği otomobilde öldü

Kayseri'de kaçakçılara göz açtırılmıyor

Kayseri'de terör şüphelisi 9 kişi yakalandı

Kayseri'de 1 haftada 19 uyuşturucu taciri yakalandı

20 hırsızlık olayı aydınlatıldı, aranan 111 kişi yakalandı