İKTİDARI YEREL BELİRLER

İKTİDARI YEREL BELİRLER

AK Parti Kayseri Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısı -Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki: ''Yerel yönetimler ya bir partiyi iktidara taşırlar ya da iktidardan ederler''

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, ''Yerel yönetimler ya bir partiyi iktidara taşırlar ya da iktidardan ederler'' dedi.

      Özhaseki, Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen, AK Parti Yerel Yönetimler Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin, yeterince önem verilmese de demokrasiler için vazgeçilmez olduğunu belirtti.

      Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin dün yapılan 16. Olağanüstü Kurultayında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik iddialarını tekrarladığını ifade ederek, şöyle devam etti:

      ''Yaklaşık 1 yıl önce başlayan, adeta kendi içimizde alay konusu olan ama yandaş televizyon ve gazeteleriyle devam ettirdiği bir konuyu yine gündeme getirdi; (Bizim belediyelerimize baskı var. Polisler, hakimler, savcılar üzerimize geliyor, fakat Kayseri'deki rüşvet defterini gönderdim, bakmadılar bile.) Hala böyle söylüyor. El insaf. 19 milletvekili ile Kayseri'ye geldiler, rüşvet defteri dedikleri paçavrayı savcılığa teslim ettiler. 1 yıla yakın 3 savcı inceledi. İçinde olmadık hakaretler var, bunu kendi internet sitelerinde yayınladılar. Mahkemelerden kakar aldırdık, kaldırttık. Savcılar (bunda hiç bir şey yok) diye karar verdi ve kesinleşti.

      Şimdi de durmadan (rüşvet belgesini gönderdim başbakan incelemedi) diyor. İşin aslı şu, kendi belediyelerinde sıkıntı var. Sayıştay incelemiş, (burada yolsuzluk, hırsızlık var) demişler. Savcılığa intikal etmiş, yakalanmışlar. (Bize zulmediyorlar) diyor. Yapma o zaman. Niye kötülük yapıyorsun. (Sizin belediyelerinize gitmiyorlar) diyor. Ne yapalım biz hırsızlık yapmıyoruz, iyi niyetle, dürüstçe çalışıyoruz. Her sene başında bizi de, onları da Sayıştay denetler. Bize de belirli aralıklarla mülkiye müfettişi gelir, onlara da gelir. Geldiklerinde didik didik ederler. Hatta şuna şahidim, (bu parka kablo döşedik diyorsunuz, açın bakalım kablo var mı yok mu-) Yarım metre açtılar, kabloya baktılar. (Spor salonunun tepesindeki vidalar şu marka diyorsunuz acaba doğru mu dediler-) Gittiler merdivenler kuruldu vidalar söküldü, tek tek baktılar, hangi marka olduğunu tespit ettiler. O kadar da incelenir. İnsan kalitesi, partilerin yönetim anlayışı ortaya çıkar ve orada yerel yönetimler ya bir partiyi iktidara taşırlar ya da iktidardan ederler.

     Şükür Allah'a 1994'te başlayan belediyecilik hikayemizde, başta sayın Başbakan olmak üzere tarih yazılmıştır. Güzel işler yapılmıştır, belediyecilik için bir dönüm noktası olmuştur. Orada hizmet belediyeciğine adım atılmıştır ve insanların yaşam kalitesi artmıştır. Eğer eskisi gibi ideolojik belediyecilik yapılmış olsaydı, o bildiğimiz manzaralar yaşanmış olsaydı, emin olun hiçbir şehrimizi başkasıyla yarıştıramazdık. Bugün geldiğimiz noktayla, 18 yıl önceki Kayseriyi kıyasladığımızda dağlar kadar fark var.''

      AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ise 28 Şubat 1997'de MGK Toplantısı sonrasında postmodern bir darbe yaşandığını belirterek, demokrasiyi kesintiye uğratma çaba ve gayretlerinin o günlerde yoğun olduğunu anlattı.

      Milletin iradesine gölge düşürmek isteyenlerin ülkeye büyük zararlar verdiklerini savunan Öksözkaya, ''(28 Şubat süreci, bin yıl sürecek) denmişti ama çok şükür görüyoruz ki millet iktidar olmuş vaziyette. Bugün yeni bir anayasa yapma sürecindeyiz. Vatandaşa verdiğimiz sivil anayasayı yapacağız'' dedi.

      AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ise yerel yönetimlerin önemine dikkati çekerek, iktidar olmanın anahtarının yerel yönetimlerden geçtiğini söyledi.

      Yerel yönetimlerde başarılı olunması halinde iktidarın önünde hiçbir engel kalmadığını dile getiren Şeker, ''1994'te Sayın Başbakan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında başarılı olmasaydı, bugün bunların hiçbiri olmazdı. Yerel yönetimler insanların gönlüne hitap ediyor'' dedi.

      Toplantıya, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve partili belediye başkanları katıldı.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti