İKİ İL BAŞKANINDAN

İKİ İL BAŞKANINDAN

KOALİSYON YORUMU

AK PARTİ İL BAŞKANI ÖZDEN:
?TABAN MÜMKÜNSE HÜKÜMETİ MHP İLE KURUN DİYOR?
Genel Seçimlerin üzerinden 20´e yakın zaman geçti ancak henüz hükümet kurma konusunda atılmış net bir adım yok. Geçtiğimiz Salı günü yemin ederek göreve başlayan 25. Dönem vekilleri henüz meclise alışmaya çalışırken bizde sandıktan çıkan ?Koalisyon´ gerçeği konusunda ne gibi gelişmeler var, gizemini koruyan ?Hükümeti kimler kuracak?? sorusuna cevap bulmak adına Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Baki Ersoy´un kapısını çalıp partilerinin yol haritasının ne olacağını sorduk? Ak Parti İl Başkanı Özden ?Taban mümkünse hükümeti MHP ile kurun diyor? ifadesini kullandı.
Hükümet kurulacak mı? Yoksa erken seçime mi gidilecek? Ak Parti azınlık hükümeti mi kurar, yoksa güçlü bir koalisyon bizleri mi bekliyor? Bu soruların cevapları hala netleşmedi. Durum ne olur bilinmez ama bu soruların cevapları kısa sürede ortaya çıkacak gibi. TBMM´nin açılması ve milletvekillerinin yemin etmelerinin ardından hükümet kurma çabaları hız kazanmaya başladı. Şu an için TBMM´de 13 yıl sonra bir koalisyon hükümeti olacağını gösteriyor. Peki kimle yapılacak bu koalisyon? Şu an için en olası senaryo Ak Parti ? MHP hükümeti gibi görünüyor. Haber ekibimiz Ak Parti ve MHP İl Başkanları ile görüşerek, olası hükümet kurma formülleri ile ilgili düşüncelerini srup, Ak Parti ? MHP koalisyonu için fikirlerini aldı.
Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden yaptığı değerlendirmede vatandaştan kendilerine ?Hükümeti kurun, mümkünse MHP ile kurun? tavsiyesi geldiğini vurgulayarak şunları kaydetti? ?Bakanımızın konuşmasında bende vardım ama biraz nükteli cevap vermek gibi gördüm ben orada. Tabii tabanın ne istediği, milletin ne düşündüğünü, çarşıda sorarsak, bize gelen tepkilerde ?Hükümeti kurun, mümkünse MHP ile kurun? diye bu tür şeyler bize geliyor fakat bunlar tabi bizim söyleyeceğimiz şeyler değil. Bunlar bizim istişare toplantılarımızda Ankara´da Genel Başkanımız, Başbakanımız ile konuşurken bir sözü vardı, her türlü denemeyi yapacak. Herkes ile görüşecek. Ve neticeleri ona göre karar alınacak. Herkesin bir isteği, arzusu, düşüncesi var, olmazsa olmazları var veya hassasiyet gösterdiği incelikler var, tabi bizim Ak Partimizin de hassasiyet gösterdiği incelikler var, bunlar tutacak mı? Tutmayacak mı? Bunlar hangi partiler ile birleşecek, şu an için bir şey söylememiz zor. Bugün yavaş yavaş bu işler hareketlenmeye başlıyor. İnşallah ileride bunun neticesini görürüz, ne olacağını tahmin ederiz ama başbakanımızdan aldığım izlenim bütün alternatifler değerlendirilecek görüşülecek, Türkiye´yi hükümetsiz bırakmamak için ne gerekiyorsa yapılacak. Bunun için uğraş verilecek. En son çare de olmazsa tekrar millete biz yapamadık ne diyorsunuz diye gidilecek.?
Özden, Kayseri´nin Ak Parti ? MHP koalisyonundan nasıl etkileneceği sorusuna ?Şuan için bunu söylemek erken cevabını verirken, her hangi bir koalisyon modeli için de ?Mümkün olduğu kadar Kayseri´ye iyi olacak bir koalisyon olsun isterim. Bunun için de ne yapılması gerekiyorsa yapalım. Tabii ki bakanımızın söylediği gibi, 7´yi 8 ile temsil etmek her zaman için iyidir. Her zaman için artı bir güçtür. Fakat bu artı güç Kayseri´ye iyi yansır ve ya yansımaz onu bilemiyoruz. Şöyle düşünüyoruz; seçimde yaptığımız çalışmalar eğer sandığa yansımış olsaydı, bizim süper bir oy almamız lazımdı. Ak Partinin çalışmalarını izlediniz, az çok ne olduğunu biliyorsunuz. Diğer partilerin de çalışmalarını az çok izlediniz görüyorsunuz. Eğer kıyaslama yaparsanız, oy oranlarının çok farklı olması lazımdı. Fakat millet tercihini böyle yapmıyor, o andaki duruma göre neyse kafasındaki düşünce veya neye kızdıysa veya neyi uygun gördüyse, oyunu ona veriyor ve buna saygı göstermek zorundayız. Arzumuz isteğimiz iyi olması yönünde nasıl bir koalisyon olursa olsun, Türkiye´ye faydalı olacak bir koalisyon olsun niyetindeyiz. Bizlerin de Ak Parti´nin de görüşü Türkiye´ye faydalı olacak bir koalisyon yapmak. Mümkün olduğu kadar Kayseri´ye iyi olacak bir koalisyon olsun isterim. Bunun için de ne yapılması gerekiyorsa yapalım.?
Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Baki Ersoy konuya dair telefon marifeti ile yaptığı değerlendirmede ?Biz genel merkezin, emirleri doğrultusunda hareket ederiz. Bu kararı genel merkez verecektir. Takdir Genel Başkanımızındır? İfadesini kullandı?
HABER: M. EMRE KİPMAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı