İHRACAT RAKAMLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

İHRACAT RAKAMLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

2011 yılı Eylül ayı ihracat rakamları bir önceki aya göre yüzde 14,4 oranında artarak 125,8 milyon dolar olarak gerçekleşirken, bu artış geçen yılın Eylül ayına göre yüzde 27,6 olarak gerçekleşti.

2011 yılı Eylül ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “İhracattaki olumlu trend devam etmektedir. Bu ay 161 üyemiz tarafından 98 ülkeye ve 2 serbest bölgeye ihracat gerçekleştirilmiştir. Eylül ayı ihracat rakamlarımız bir önceki aya göre yüzde 14,4 oranında artarak 125,8 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu artış geçen yılın Eylül ayına göre yüzde 27,6 olarak gerçekleşmiştir” dedi.

İhracatta ilk üç sırayı, Irak, Almanya ve İtalya’nın aldığını belirten Boydak, ihraç edilen ürünlerin sırası ile mobilya, tekstil ve demir-çelik-sac-iletken-maden olduğunu, Boydak Dış Ticaret A.Ş., HES Hacılar San. ve Tic. A.Ş., ve Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.’nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.

İhracattaki bu olumlu ivmenin devam edeceğine inandıklarını açıklayan Boydak, “Şehrimizin ihracat rakamları iyi gidiyor. 125-130 milyon dolar bandına oturmuş durumda. Bu gidişle yılsonu itibari ile 1,5 milyar doları aşmış olacağız. Bu rakamlar çok büyük değil ama bu seviyelere 400 milyon dolarlardan gelindiğini de hatırlatmak isterim. İnşallah bu rakamı daha da artırırız” şeklinde konuştu.

BOYDAK:  “İHRACAT TAAHHÜDÜ YÜZDE 50’YE DÜŞÜRÜLMESİ ÖNÜMÜZÜ AÇAR”

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Serbest Bölgelerdeki ihracat taahhüdünün yüzde 75’ten yüzde 50’ye düşürülmesinin, sanayicilerin önünü açacağını söyledi.

Kayseri’nin 7.5 milyon metrekarelik Serbest Bölgesi’nin bulunduğunu söyleyen Başkan Boydak, “Görünen o ki, bizim AB yolculuğumuz biraz uzun sürecek. Bu süreçte serbest bölgelerin devam edeceği kesin görünüyor” dedi.

“Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’da serbest bölgeler konusunu daha özümsemiş vaziyette” diyen Boydak, Serbest Bölge’de üretilen bir malın sadece yurt dışında satılması gerektiği gibi bir anlayış olduğunun altını çizerek, “Bu yanlış. Buralarda üretilen malları hem iç piyasaya hem de dış piyasalara satabilirsiniz. Ayrıca buralarda adeta sınırsız bir antrepo olanağı var. Yine kurumlar vergisi muafiyeti devam ediyor” diye konuştu.

Serbest Bölgelerde yüzde 75 olan ihracat taahhüdünün yüzde 50’ye düşürülmesinin sanayicilerin önünü açacağını bildiren Boydak, “Yatırımcılarımızın bu dönemde serbest bölgelerimizi dikkate almalarını önemsiyoruz” ifadesinde bulundu.



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık