İHH´NIN GENÇ YÜREKLERİ

İHH´NIN GENÇ YÜREKLERİ

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE ARKA ÇIKTI?

   Kayseri Genç İHH üyeleri Rus ve Esed güçlerinin yoğun saldırısı ile mücadele eden Bayırbucaktaki Türkmenleri´ ne destek için protesto yürüyüşü gerçekleştirdiler. Sivas Caddesi´nden Cumhuriyet Meydanı´na kadar slogan atarak yürüyen Genç İHH üyeleri adına konuşan Başkan Murat Çakır ?Suriye´deki Türkmenlerin bulunduğu Bayırbucak mevkii Rus uçakları ile bombalanıyor. Hiçbir terör unsurunun bulunmadığı bu bölgeyi kendi menfaatleri doğrultusunda yeniden haritalandırmak istemelerinin bir sonucudur? değerlendirmesinde bulundu?
Suriye´nin kuzeyinde Türkiye sınırına birkaç kilometre uzaklıktaki yerleşim birimlerinde yaşayan Bayırbucak Türkmenler´nin Esed ve Rus güçleri tarafından yoğun şekilde saldırya uğramasını protesto etmek için yürüyüş tertip eden Genç İHH üyeleri Sivas caddesinden Cumhuriyet Meydanı´na kadar slogan atarak yürüyüp, saldırıları ve saldırıların arkasındaki güçleri lanetlediler?.
Burada bir açıklama yapan Genç İHH Derneği Başkanı Muraç Çakır, Türkmenlere yapılan saldırıların bir an evvel bitirilmesini istediklerini vurgulayarak şunları kaydetti? ?Fransa´ya, Almanya´ya, Amerika´ya, gösterdiğimiz hassasiyeti sizlere gösteremedik. Onları günlerce konuştuk,dertleri ile dertlendik ama sizi hep yalnız bıraktık bizler şimdilik kafamızı kuma gömdük. Ama mazlum coğrafyaların başına tebelleş olmuş bu barbar zihniyetin Afganistan´ımızda Irak´ımızda Çeçenistan´ımızda Libyamız´da Filistin´imizde ve daha bir çok yerde neler yaptığını gayet iyi biliyoruz. Şimdi de Suriye´deki Türkmenlerin bulunduğu Bayırbucak mevkii rus savaş uçakları ile bombalanıyor hiçbir terör unsurunun bulunmadığı bu bölgeyi kendi menfaatleri doğrultusunda yeniden haritalandırmak istemelerinin bir sonucudur. O bölgedeki Müslüman Türk, Kürt, Arap halkları bizim kardeşimizdir mazlumun dini dili ırkına bakılmaz düsturuyla hareket etmek zorundayız.?
Protestocu Gurup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
HABER : SÜLEYMAN ERDOĞAN



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı