İHH YÖNETİM KURULU ÜYESİ YUNUSOĞLU:

İHH YÖNETİM KURULU ÜYESİ YUNUSOĞLU:

?MAVİ MARMARA YÜRÜYÜŞÜNE DEVAM EDİYOR!? ...

Mavi Marmara baskının 7. Yılı vesilesi ile basın toplantısı düzenleyen Mavi Marmara Gazisi Ali Yunusoğlu, Mavi Marmara Gemisi´nde 10 kişinin öldüğünü belirterek ?Mavi Marmara dünya gündeminden hiç düşmediği gibi mağdurların yürüttüğü hukuki mücadele, önümüzdeki dönemde de gündemde kalacak ?değerlendirmesinde bulundu?
İHH şube binasında basın toplantısı düzenleyen Mavi Marmara Gazisi ve İHH Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yunusoğlu sözlerine ?Mavi Marmara Olayı´nın üzerinden 7 yıl geçtiğini hatırlatarak başladı ve dünyanın 35 farklı ülkesinden 700 gönüllünün katıldığı ve 10 kişinin de öldüğünü hatırlattı.
Mavi Marmara mağdurlarının hukuk mücadelesinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini vurgulayan Yunusoğlu sözlerini şöyle sürdürdü? ?Aradan geçen zamana rağmen Mavi Marmara dünya gündeminden hiç düşmediği gibi mağdurların yürüttüğü hukuki mücadele, önümüzdeki dönemde de gündemde kalacağını göstermiştir. Batının bu güne kadar savunmuş olduğu ne kadar değer varsa hepsini yerle bir etmiş olan İsrail´e karşı uluslararası alanda yükseltilmiş olan hukuki ve insani mücadele daha bir kararlılıkla sürmektedir. Bu, bir Türkiye-İsrail sorunu olmadığı gibi, bu sadece Filistinlilerin bir meselesi de değildir. Tüm dünyanın vicdan sahibi insanları ile Siyonist işgalciler arasındaki bir varoluş mücadelesidir. Mavi Marmara´nın misyonunu ısrarla daraltmaya çalışan ve onu iki taraf arasındaki siyasi bir çekişmeye indirgeyen tüm yaklaşımların yanlış olduğunu özellikle vurguluyoruz. Yedinci yılında Mavi Marmara bize bir kez daha ezilen Filistin halkının davasını, Kudüs´ün mahzun konumunu ve hepsinden önemlisi Ortadoğu´daki Siyonist işgalin çirkinliğini daha gür bir sesle haykırmaktadır. Katliamdan bu yana geçen bazı olumlu gelişmelere rağmen, hayatını kaybetmiş kardeşlerimizin katillerinin hala serbest olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Dolayısı ile Türkiye halkı ve mağdurlar olarak bizlerin temel şartlarından biri hala gerçekleşmiş değildir. O da, katillerin hak ettikleri cezayı almalarıdır. Şu asla unutulmamalıdır ki, Mavi Marmara aslında, işgalci ve Siyonistlere karşı yükselen bilincin bu topraklardaki son haklısıdır. 1980 yılında Rahmetli Necmettin Erbakan´ın Konya´daki muhteşem Kudüs Yürüyüşü ile başlayan bilinçlenme dalgası, Davos´taki ?one minute? ile ivme kazanmış ve Mavi Marmara ile zirve yaparak tüm Türkiye halkının davası haline gelmiştir?
HABER : SÜLEYMAN ERDOĞAN



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti