İÇ VE DIŞ HATLAR YENİ TERMİNAL BİNALARININ İHALE TARİHİ BELİRLENDİ

İÇ VE DIŞ HATLAR YENİ TERMİNAL BİNALARININ İHALE TARİHİ BELİRLENDİ

BÜYÜKKILIÇ: HAVAALANI İHALESİ ÖNÜMÜZDEKİ AY

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erkilet Havalimanı’nın yeni iç hatlar ve yenilenecek dış hatlar terminal binalarının ihalesinin 10 Eylül’de gerçekleştirileceğini açıkladı.

Başkan Büyükkılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kayseri için önem taşıyan ve kendilerinin de özel önem vererek takip ettikleri Erkilet Havalimanı’nın mevcut terminal binalarının genişletilmesine yönelik çalışmalarla ilgili önemli bir gelişme yaşandığını kaydetti.

Kararlılıkla takip ettikleri çalışmalar sonucu tamamen iç ve dış hatlar terminal binalarının büyütülmesini sağlayacak ihalenin tarihinin belirlendiğini kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Erkilet Havalimanı’nın yeni iç hatlar ve yenilenecek dış hatlar terminal binalarının ihalesi 10 Eylül saat 14.00’te gerçekleştirilecek” dedi.

Orta Anadolu’nun kalbindeki Kayseri’de, her yönde sağlanan gelişmeye paralel olarak havalimanı terminal binalarının da büyütülmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, şehri yönetenlerin tamamının fikir birliğine vardığı ve üzerinde durduğu bu konu ile ilgili yaşanan sevindirici gelişmenin aynı zamanda çevre illeri de yakından ilgilendirdiğine işaret ederek, “Kayseri’miz bu ihaleyle birlikte hava yolu trafiğinde çok daha önemli bir konum üstlenecektir” ifadesini kullandı.

Başkan Büyükkılıç, iç ve dış hatlar terminal binalarının büyütülmesine yönelik çalışmalarına desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin ile diğer yetkililere teşekkür etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da