HUZURLU VİLLALAR GELİYOR

HUZURLU VİLLALAR GELİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Yaşlanma Ulusal Eylem Planı'nın Uygulama Programı taslağına göre, yaşlıların huzurevleri yerine 3-4 kişinin ikamet ettiği ihtisaslaşmış butik otel tipi konutlar olan ''huzurlu evler

  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Yaşlanma Ulusal Eylem Planı'nın Uygulama Programı taslağına göre, ''yaşlı dostu kentler'' oluşturulacak, yaşlılara bakım hizmeti verme koşulunun kapsamı genişletilecek ve bu bireylere eğitim verilecek.
   Yaşlılara gün içinde, lokal gibi hizmet veren yaşlı hizmet merkezleri açılacak. Evinde yaşayan yaşlılara yönelik elektronik ikaz ya da yardım cihazları ile ulaşabilecekleri acil çağrı merkezleri oluşturulacak.
  2007'de kabul edilen ''Türkiye'de Yaşlıların Durumu ve Yaşlanma Ulusal Eylem Planı''nda yer alan eylemlerin uygulamaya geçirilebilmesi ve önceliklerin tespiti amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Yaşlanma Ulusal Eylem Planı Uygulama Programı Taslağı hazırlandı. Taslak, düzenlenen toplantıyla 50 farklı kurum ve kuruluş temsilcisi tarafından değerlendirildi.
   Yaşlıların çocukları ve torunlarıyla birlikte yaşamak istediklerine dikkat çekilen değerlendirmede  bu sebeple taslaktaki en önemli maddenin ''yaşlı  dostu kentler''in oluşturulması olduğu vurgulandı.          Şehirlerde özellikle genç ve yaşlıyı buluşturacak mekanların oluşturulması için mevzuat hazırlandığı belirten  açıklamada  ''Yaş dostu şehirler için Eylül'de tüm belediye başkanlarının  toplantıya çağırılarak,  bir şehrin yaşlı için nasıl uygun hale getirileceği konusunda   bilgilendirme yapılacağı'' bildirildi.

 



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti