“Hurma” deyip geçmeyin !

“Hurma” deyip geçmeyin !

Ramazan ayı ile birlikte yeniden hatırlanan ve sofralarımızdan eksik etmediğimiz hurma liften zengin olmasının yanı sıra potasyum, magnezyum, bakır ve B vitaminleri içerdiğine dikkat çeken beslenme uzmanları ramzan ayı dışında da bol bol hurma tüketilmesini tavsiye edip faydalarını şöyle sıralıyorlar.

Ramazan aylarının gözdesi hurmanın bağışıklığımızı güçlendiren antioksidanlardan oldukça zengin bir besin olduğuna dikkat çeken beslenme uzmanları içeriğindeki vitamin ve mineraller ile  ‘tam bir şifa meyvesi’ olarak nitelendiriliyorlar.

Hem tok kalmamızı sağlayan özelliği, hem de yüksek vitamin ve mineral içeriğiyle özellikle oruç tutarken mutlaka tercih edilmesini,  aynı zamanda şeker içeriği yüksek bir besin olduğu için özellikle diyabet hastalarının dikkatli tüketmesini de vurgulayan beslenme uzmanlarına göre hurma tüketmek için on neden var

Tok tutuyor: hurma yüksek lif içeriğiyle uzun süre tokluk hissi sağlıyor.

Bağışıklığı güçlendiriyor: hurma içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklığı da güçlendiriyor.

Baş ağrısına karşı etkili: Hurma içerdiği magnezyumla baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olabiliyor. Oruç tutarken baş ağrısı sorunu yaşıyorsanız özellikle sahurda hurma tüketmenizde fayda var. Hurmanın yanında bol su içmeyi de unutmayın, çünkü baş ağrınızın nedeni sıvı eksikliği de olabiliyor.

Tam bir enerji deposu:  Ramazan’da öğün sayısının azalmasıyla birlikte halsizlik ve yorgunluk problemleri sıkça yaşanıyor. Hurma içeriğindeki B vitaminleri sayesinde enerji sistemlerinin daha iyi çalışmasını sağlayarak, yorgunluğa da iyi geliyor.

Kabızlığa karşı koruyor:  Ramazan’da vücudumuzdaki sıvının azalması nedeniyle kabızlık gibi sindirim yakınmaları oluşabiliyor. Hurma içeriğindeki lif sayesinde bağırsak hareketlerini artırarak kabızlığa karşı etkili oluyor.

Kalp sağlığına iyi geliyor Hurma potasyumdan zengin bir meyve olduğu için vücudun sıvı ve elektrolit dengesini sağlıyor. Bu etkisiyle kan basıncını dengeleyerek tansiyonun düzenlenmesine yardım ediyor.

Kas ağrılarını ve krampları önlüyor Hurma yüksek miktarda potasyum içeriğine sahip bir meyve. İçeriğindeki potasyum sayesinde hurmanın kas ve eklem ağrısı, kramp, yorgunluk ile halsizlik gibi semptomlara iyi geliyor.

Kemik yapılarını güçlendiriyor: Hurma içerdiği kalsiyumun etkisiyle kemik yapılarını güçlendiriyor. Özellikle ilerleyen yaşlarda kadınlarda sık görülen osteoporoz riski için hurma öneriliyor.

Sindirim sistemini düzenliyor:  Hurma bol lifli yapısıyla sindirimi de rahatlatıyor.

Cilt sağlığını koruyor: Antioksidandan ve C vitamini yönünden zengin olan hurma cilt sağlığını koruyor. Cilt yapılarını iyileştirerek daha canlı ve nemli bir görünüm sağlıyor.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor